După aproape o lună și jumătate de la deschiderea cursurilor actualului an de învățămînt, peste 50% dintre localurile de școli din județul nostru nu au autorizație sanitară de funcționare. Zeci de mii de elevi sînt supuși riscurilor de a contacta o boală contagioasă, în special hepatita, așa cum s-a întîmplat în anii precedenți. Cu toate acestea, nici una dintre instituțiile abilitate, și în primul rînd consiliile locale, nu întreprind măsuri punctuale pentru intrarea în normalitate. Cum credeți că trebuie procedat în asemenea situații?
Veronica Berescu, 47 de ani, casnică: „În primul rînd școlile trebuiesc igienizate, iar cei de la Direcția Sanitară să facă controale în școli și să fie trași la răspundere cei vinovați de această situație. În al doilea rînd, să fie controlați și copiii, iar dacă sînt cazuri de copii bolnavi, aceștia să fie tratați acasă sau în spitale și după aceea să aibă acces în colectivitate”.
Daniela Milea, 25 de ani, casnică: „Nu știu ce trebuie făcut. Probabil, părinții ar trebui să pună bani mînă de la mînă și să se facă ceva în acest sens pentru ca și copiii noștri să învețe în condiții cît de cît igienice”.
Cătălin Ciobănucă, 26 de ani, agent vînzări: „Eu nu am copii. Bănuiesc că scuza pentru această situație este lipsa banilor. Înainte de începutul anului școlar, cînd Ministerul Învățămîntului și Ministerul Sănătății au văzut că acești copii riscă venind să învețe în astfel de condiții, ar fi trebuit să se facă grevă, poate așa le-ar fi forțat mîna celor care distribuie banii și s-ar fi rezolvat problema încă de atunci”.
Loredana Ifrim, 31 de ani, muncitoare: „La ora aceasta cred că vaccinurile ar fi foarte bune și ar rezolva cît de cît situația. În plus, trebuie găsită o formulă pentru ca școlile să fie totuși igienizate, pentru că niciodată nu e prea tîrziu”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns