Prețurile la ouăle de consum au înregistrat un nou salt. Chiar dacă Argicola Internțaional a urcat numai pînă la 2.300 de lei, în alte magazine un preț de 2.500 de lei bucata este afișat de multă vreme. În cele care s-au aprovizionat recent, oul este 2.700 de lei și chiar 2.900 de lei. Prin tradiție, prețul acestui aliment de bază începe să crească în această perioadă și atinge un vîrf la sărbătorile de iarnă. Conform celor spuse de vicepreședintele Agricolei, Grigore Horoi, „un preț de 3.000 de lei pentru un ou acoperă cheltuielile. Practic, încă se merge în pierdere la acest produs”. Cu alte cuvinte, ne putem aștepta la noi scumpiri. Oul a mai atins acest prag și l-a și depășit în perioada Paștelui și probabil că în curînd prețurile vor ajunge iar la aceste valori. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns