• ei trebuie însă să mai aștepte cîteva zile pînă vor primi și apă caldă • studenților le este în continuare teamă să-și spună deschis păsurile
Cei aproape 400 de studenți din căminul mixt al Universității Bacău au, de ieri, căldură. A fost nevoie ca aceștia să îndure frigul din camere 33 de zile, adică de mai bine de o lună de cînd a debutat noul an universitar. Ieri, la prînz, studenții fumau îngrijorați pe holurile căminului. Faptul că toate caloriferele din camere au început să se dezmorțească și vor putea trăi și ei în condiții decente nu i-a bucurat prea mult. .Erau nemulțumiți că, deși primesc căldură, lipsește cu desăvîrșire apa caldă. I-am întrebat ce părere au despre condițiile precare oferite de administrația căminului și șefii Universității, însă au preferat să tacă. Iar dacă au spus că sînt nemulțumiți, au refuzat categoric să-și spună numele. Deși nemulțumirea lor e justificată: plătesc lunar jumătate de milion pentru cazarea în cămin, dar în schimb, cel puțin pînă acum, n-au primit aproape nimic. „Au o teamă falsă. Cred că dacă spun ceva, o să se ia cineva de ei. N-am auzit pînă acum să se întîmple ceva cu vreun student care și-a expus punctul de vedere”, susține Narcis Gabi Corodeanu, șeful Ligii Studenților din Universitatea Bacău.
Cel puțin din pricina căldurii, studenții băcăuani nu trebuie să-și mai facă griji pe viitor. Noua centrală termică, a cărei valoare se ridică la peste patru miliarde de lei, și care va acoperi necesarul de căldură și apă caldă din toate corpurile Universității Bacău situate în strada Mărășești, a fost dată în funcțiune la începutul acestei luni. Mai au o neliniște: lipsa apei calde. Aceasta va veni după „vreo două zile, pînă cînd se mai reglează niște probleme”, dacă ar fi să ne luăm după afirmația șefului Ligii Studenților. Rămîne de văzut dacă termenul va fi respectat. Sau dacă nu cumva va dura mult mai mult pînă studenții din căminul nr. 2 vor putea să facă baie aici, și nu pe la rudele din oraș sau la căminul de fete. Practica aceasta a devenit deja o obișnuință pentru studenți. Cei mai mulți sau resemnat și nu mai protestează, dar asta nu înseamnă că este normal ceea ce se petrece. (Constantin GHERASIM)
Lasă un răspuns