Ideea externalizării cantinei care asigură mîncarea pacienților din Spitalul Județean Bacău a revenit în actualitate. Acum doi ani s-a propus ca hrana gravidelor să fie asigurată de o firmă, în sistem catering, iar restul mîncării pentru pacienții internați în spital, să fie gătite la cantină, dar acesata să nu mai aparțină spitalului. Numai că ar fi apărut probleme, din cauza varietății de pacienți, care ar fi avut nevoie de meniuri separate. „La Ministerul Sănătății se lucrează la un caiet unic pentru licitația pe țară. Prin externalizarea serviciului alimentar scăpăm de o bătaie de cap”, ne-a declarat doctorul Leonard Roșu, directorul Spitalului Județean Bacău. La blocul alimentar al spitalului s-au făcut ultima dată investiții anul trecut, dar acestea nu au fost suficiente. Cantina spitalului are nevoie de schimbarea totală a instalației de ventilație a aburului, care este uzată atît moral, cît și fizic. „O investiție de asemenea anvergură costă foarte mult. Deocamdată nu ne putem permite decît o igienizare anuală, un văruit și mici reparații”, a precizat doctorul Roșu. Externalizarea blocului alimentar al spitalului va ridica destule probleme firmei care își va adjudeca licitația, deoarece va trebui să asigure cel puțin 15 meniuri diferite pe zi, în funcție de patologia persoanelor internate în spital. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns