Generalul Nicolaie Rugină, comandantul jandarmilor din Moldova, are o rețetă proprie de friptură de miel. El nu pune nici un fel de condiment în afară de sare și piper. În schimb, adaugă vin din abundență la prăjit. El spune că, în acest fel, carnea de miel capătă o savoare deosebită. „Nu pun decît carne dezosată și fără pieliță. În general, prefer mușchiulețul. Asta îmi ia cel mai mult timp, pentru că restul face cuptorul. De aceea nici nu trebuie să stea prea mult la prăjit. Doar să se rumenească ușor. După ce-i gata, mai adaug un mujdei de usturoi sau un sos de roșii picant înjumătățit cu hrean. Este o grozăvie! Iar savoarea este cu atît mai deosebită, cu cît vine după un post total”, anticipează de pe acum deliciul pe care îl va reprezenta masa de Paște generalul Rugină. El spune că masa o va lua cu familia imediat după slujba de Înviere și speră să nu fie prea multe de reproșat, dat fiind că toate bucatele au fost pregătite fără să fie gustate. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns