• crede Răducan Ion, președintele Patronatului băcăuan • băcăuanii pot vizita trei expoziții de mobilier, amenjări interioare și proiectare • deși speră într-un viitor mai bun, oamenii de afaceri deplîng starea în care a ajuns producția de mobilă
Băcăuanii pot vedea cu propriii ochi stadiul în care a ajuns industria mobilei dacă vizitează Sala de Atletism, unde sînt amenajate trei expoziții. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Bacău a inaugurat ieri trei expoziții specializate: Mobexpo, ediția a zecea, Expoconfort, prima ediție, și Salon de Arhitectură, prima ediție. Sînt expuse mobilă și produse de mobilier, confecții din lemn, decorațiuni și ornamente de interior, proiecte de construcții, sisteme moderne de proiectare, amenajări interioare, confort ambiental.
Cele trei manifestări sînt organizate de CCIA, în parteneriat cu Patronatul Forectierilor și Prelucrătorilor în Lemn – Proforest. Expun peste 30 de firme, din șapte județe, dar participarea este mult mai modestă față de cea de la tîrgul de construcții, spre exemplu.
La momentul deschiderii au participat prefectul Cătălin Mardare, președintele CCIA, Doru Simovici, conduceri ale patronatelor și ale Ordinului arhitecților, reprezentanți ai altor autorități locale. Răducan Ion, președintele Federației Patronale băcăuane, s-a arătat dezamăgit că industria mobilei și județul Bacău au pierdut mult în ultimii 14 ani în fața importurilor. „Am pierdut bătălia cu mobila de plastic”, a opinat președintele Ion, care și-a exprimat speranța că românii vor aprecia mobila din lemn, conform tradiției. Gheorghe Milea, președintele patronatului Proforest, a apreciat că prezența firmelor expozante putea fi „mult mai mare”. Milea a susținut și faptul că industria lemnului trebuie să se dezvolte mai mult. „Să dăm valoare acestui aur verde. Din cauza marelui export de materie primă brută, importăm furnir sub care se află plastic, la prețuri exagerate”, a deplîns președintele Proforest. Milea s-a declarat convins că, în viitor, cei care ne conduc vor înțelege că prelucrătorii în lemn „dau valoare adăugată”.
Publicul poate vizita cele trei expoziții zilnic, între orele 10.00-18.00. Doar luni, accesul publicului este permis pînă la ora 13:00, cînd manifestarea expozițională se încheie. (Florin POPESCU)
Lasă un răspuns