Ingrediente: 1 kg pește, 1 morcov, 2 cepe, 2 roșii, jumătate ardei
gras, 2 cartofi, 1 pătrunjel, verdeață, sare, piper, 3/4 l borș, 30 g
pesmet, 50 ml untdelemn, 50 g cașcaval ras, 1 ou, 100 g făină,
leuștean.
Mod de preparare:
Zarzavatul (în afară de cartofi) se taie fideluță și se pune la fiert în
apă cu sare. După 20 de minute se adaugă și cartofii tăiați cuburi mici. Peștele se spală, se desprinde pielea, se scot oasele, se trece
prin mașina de tocat, se amestecă cu ou, pesmet, untdelemn,
cașcaval ras, sare, piper, verdeață. Se amestecă bine totul și se
lasă o oră la rece. După ce fierbe bine zarzavatul, se adaugă borșul clocotit și se lasă pe foc în continuare. Perișoarele de pește se dau prin făină, se rotunjesc în palmă și se lasă să fiarbă cîteva minute în borș, la foc domol . Se presară leuștean tăiat fin și se servește cu ardei iute. Se poate prepara și fără cașcaval. Poftă bună!
Lasă un răspuns