• pacienții din spitale care se pot deplasa vor obține bilet de voie să voteze la secțiile de care aparțin • pentru cei nedeplasabili se vor aduce urne volante
Febra votării a cuprins și spitalele din județ. Pentru că cetățenii sînt chemați din nou la urne, pentru a stabili primarii din localitățile unde aceștia nu au fost aleși din turul întîi, mulți bolnavi au primit bilete de voie pentru a merge la vot. Bolnav sau nu, fiecare cetățean are dreptul să se prezinte în secția de votare unde este arondat, în conformitate cu domiciliul. Ca și la turul întîi, unitățile medicale au început să se golească. Pacienții care își pot duce boala pe picioare, iar externarea nu le periclitează starea de sănătate sînt învoiți pentru a merge la urne.
În principala unitatea medicală din județ bolnavii au început să plece deja, dar nu pentru multă vreme. „Bolnavii deplasabili sînt învoiți să meargă la vot, la secția de votare unde își au domiciliul, urmînd ca apoi să revină pe patul de spital”, ne-a declarat medicul Leonard Roșu, director la Spitalul Județean. Tot la fel, vor vota la secțiile unde își au domiciliul și mamele care s-au internat să stea cu copii lor la Pediatrie, bolnavii din secțiile de Reumatologie, Diabet, Endocrinologie, Ortopedie, Oncologie sau Psihiatrie. Pacienții internați în spital din cauza unor afecțiuni contagioase nu vor putea pleca, pentru că ei ar putea crea focare de boală la urne.
Conducerea spitalului nu i-a uitat nici pe bolnavii imobilizați la pat, dar care vor să voteze. Pentru ei se va solicita urna mobilă. Pacienții imobilizați au putut să își manifeste dorința să voteze în spital pînă vineri, la ora 13.30. Medicii șefi de secție, medicii curanți ai bolnavilor și asistenții i-au informat pe bolnavi și au strîns cererile lor. Pînă în jurul prînzului au fost depuse 20 de cereri aparținînd bolnavilor din mai toate secțiile spitalului. „Acum se procedează la fel ca în urmă cu două săptămîni. Acești bolnavi fac o cerere la circumscripția de votare de la domiciliul lor, precum că vor să voteze. În ea au trecut numele, adresa, seria de buletin și secția unde sînt internați, pentru a fi depsitați repede. Cererile vor fi înaintate pe bază de proces verbal cu semnătură președinților secțiilor de votare de către șeful serviciului administrativ al spitalului. Președinții își vor da acordul dacă trimit urna mobilă în spital sau nu”, a precizat Leonard Roșu. Trimiterea cererilor la secțiile de votare se va face pe cheltuiala spitalului, deoarece instituția trebuie să acopere transportul. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns