Biletele de odihnă și tratament pot fi ridicate de la Casa Județeană de Pensii (CJP), pe baza buletinului sau cărții de identitate, doar de către persoana care-a solicitat sejurul respectiv. „Dacă nu vine titularul, nu putem distribui biletul. Pentru persoanele care chiar nu se pot prezenta, este necesară o procură prin notariat. Este totuși vorba de acte în valoare reală de șase-șapte milioane de lei”, a justificat directorul adjunct al CJP Bacău, Marina Arva.
Numeroși băcăuani dintre cei care se îmbulzesc în această perioadă la casa de pensii pentru a-și ridica biletele sînt revoltați de prevederile amintite. Un bătrîn așezat ieri la coada de peste 30 de persoane a rupt furios o hîrtie pe care fusese trecută, de către pensionari, o ordine relativă de ridicare a biletelor. „Am stat și ieri mai multe ore la coadă. Fără rezultat însă, că nu mi-au permis să iau biletul nevesti-mii. Azi am venit cu ea, deși abia a ieșit din spital și nu poate sta în picioare”, ne-a declarat revoltat N.I., în vîrstă de 74 de ani. Atmosfera era destul de tensionată printre cei prezenți. „Pe mine m-au pus aici la ușă, dar tot mai intră lumea peste rînd. Ieri se adunaseră chiar mai mulți ca azi, vreo sută”, ne-a spus și Florica Sturzu, o băcăuancă pensionată pe caz de boală care stătea la coadă pentru a doua oară, în așteptarea unui bilet la Băile Felix.
„Facem și noi ce putem, am rugat persoanele din oraș să dea prioritate celor din afară, dar tot se formează cozi și lumea e nemulțumită. Din acest motiv a trebuit ieri să alocăm încă doi angajați pe lîngă cei trei însărcinați în mod normal cu distribuirea acestor bilete”, ne-a mai spus Marina Arva. (Alin LEANCĂ)
Lasă un răspuns