• instituția a cerut Consiliului local Bacău să revadă hotărîrea prin care directoarea a fost retrogradată, pe motiv că s-ar fi încălcat legea
Consiliul local Bacău a decis, în ședința de la sfîrșitul lunii iulie, să o schimbe din funcție pe Elena Șova Gîțu, directoarea Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) din cadrul primăriei. Acesteia i s-a imputat că nu și-ar fi îndeplinit niște atribuțiuni de serviciu, așa că s-a decis ca ea să fie trecută, pe o perioadă de 60 de zile, în funcția de șef serviciu. Consilierii locali PSD n-au fost de acord, chiar și Elena Șova Gîțu a avertizat că va merge pînă la Haga cu procesele, însă, în final, proiectul de hotărîre a fost votat. Deși părea să se fi stins, scandalul a reizbucnit ieri, după ce Prefectura Bacău a atenționat Primăria să revadă documentul cu pricina, pentru că s-ar fi încălcat legea. „Noi am dat spre revizuire acest document și, în termen de 30 de zile, primăria trebuie să ne trimită un răspuns. Dacă lucrurile vor rămîne la fel, vom fi obligați să atacam hotărîrea în Contencios Administrativ”, ne-a explicat Gheorghe Hură, secretarul general al Prefecturii.
Practic, specialiștii de la această instituție spun că că aleșii locali băcăuani s-au cam grăbit cînd au luat decizia de sancționare și că au sărit peste niște etape. „Nu s-au precizat care au fost sarcinile de serviciu pe care nu le-a îndeplinit directoarea și sînt și niște vicii de formă, în sensul că nu s-au descris faptele care constituie abateri și nici nu au fost așteptate motivele apărării înaintate de salariat”, ne-a explicat secretarul Hură. În plus, a citit Gheorghe Hură din actul înaintat de Prefectură, Codul Muncii spune că punerea în sancțiune a sancțiunii se face în 30 de zile de la data luării la cunoștință a celui sancționat. Un lucru despre care Gheorghe Hură nu era foarte sigur ieri dacă nu s-a întîmplat sau nu. „O să verific să văd exact cum a fost”, ne-a declarat el. Cert este că acest conflict este departe de a se fi încheiat. (Eduard ADAM)
Lasă un răspuns