Sindicatul Europol a reacționat în cazul polițistei din Onești, lovită cu piciorul în față, criticând decizia luată de judecătorul de drepturi și libertăți care a dispus doar arestarea la domiciliu a agresorului, în condițiile în care victima are nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale.
„Iar asta în timp ce în momentul în care un judecător a fost amenințat de către un individ prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, față de acesta a fost dispusă măsură arestării preventive pentru 30 de zile”, au transmis cei de la Europol.
Redăm, în cele ce urmează, comunicatul transmis de sindicatul Europol, prin intermediul paginii de Facebook:
„Profesia de polițist este una fără prea mari riscuri dacă ne raportăm la imaginea improprie pe care chiar un om politic o are asupra acestei meserii, deși realitatea cruntă este reprezentată de toate situațiile în care colegii noștri sunt ultragiați.
În urmă cu câteva zile polițiștii de la Onești, județul Bacău au intervenit la un apel prin 112 care semnala faptul că în incinta unei săli de jocuri din oraș, o persoană aflată sub influența alcoolului se manifesta agresiv.
Colegii noștri au identificat bărbatul în cauză și l-au introdus în mașina de poliție în vederea conducerii la sediu, timp în care fiul acestuia în vârstă de 16 ani, profitând de agitația provocată de persoanele din anturajul său a lovit-o cu piciorul în zona feței pe colega noastră ce participa la intervenție, fugind imediat de la fața locului.
În urma loviturii primite, polițistei i-au fost produse leziuni fizice pentru a căror vindecare necesită un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Cu toate că vreme de 2 zile acesta s-a ascuns fiind nevoie de desfășurarea unor activități ample de căutare în care au fost angrenate efective din cadrul Biroului de Analiză a Informațiilor și Brigăzii de Operațiuni Speciale, judecătorul de drepturi și libertăți a considerat că este suficient să dispună față de agresor măsură arestului la domiciliu.
Iar asta în timp ce în momentul în care un judecător a fost amenințat de către un individ prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, față de acesta a fost dispusă măsură arestării preventive pentru 30 de zile.
În aceste condiții, nu ne rămâne decât să adresăm atât politicianului în cauză cât și judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Onești, invitația de a se expune alături de colegii noștri simplului risc de „a discuta” la cârciumă cu cetățenii europeni cu drepturi și libertăți, astfel încât să se raporteze în mod concret la gradul de violență stradală și la urmările sociale ale acestui fenomen.”
– Sindicatul Europol
Dorel Hostină a zis
In mare parte adevărat d-lor sindicalisti!
Dar cum au respectat politistii d-voastră regulile tactice de interventie si autoapărare?
Ca ei erau patru iar cei vizati erau doi(incătușatul si agresorul?)
De cati politisti credeti că era nevoie pt a incatusa un turbulent si un minor?
Nu ne permitem sa angajăm politisti multi si slabi ci putini si buni.
E drept viata in stradă nu e usoară,dar politistii isi asumă,stiu la ce se expun,sunt pregătiți si plătiti pt asta.
Păi ce ne facem cand agresorii au săbii,bate sau pistoale sau ataca bănci dacă noi ne lamentăm intr-o astfel de situatie relativ usoară?
Raman la părerea că politicul a destabilizat institutiile de fortă in aceeasi măsură ca sefii incompetenti numiți politic!
Veteranul a zis
Legea e de asa maniera facuta incat da castig de cauza infractorilor, iar oamenii legii sunt de multe ori cu mainele legate. Ar trebui sa fie ca in Statele Unite unde ti-o iei tare de tot, chiar definitiv daca misti in front odata ce ai fost somat. La cea mai miscare suspecta incasezi cateva cartuse in teasta fara drept de apel. La noi, politistul trebuie sa roage infractorul sa stea cuminte, sa-i spuna povesti cu capra cu trei iezi, sa-l invite la un profiterol, sa traga in aer si dupa aia poate executa foc daca mai are unde, cand si eventual daca mai are arma sau nu o fi pe lumea cealalta in seama lui sfantu Petru si a ingerilor. Prea multa indulgenta pentru infractori, prea multa bataie de joc la adresa victimelor si a celor care incearca sa faca ordine. Si stiti de unde vin toate astea, de la statutul de jigodii si golani ale celor care au facut aceste legi!
Lex Rex a zis
Logic, legea e facuta de infractori, pentru infractori!
Alfo a zis
Iar esti totalpe langa subiect.
Danone tenis a zis
Ia fa te tu polițist și să văd cum intervii in asemenea situații. Din fotoliu e ușor de comentat!
Cineva a zis
Omul s-ar face, dar nu are loc de pilosi. Sunt multi care ar purta cu mai multa mandrie uniforma de politist si ar face o munca muuuult mai buna, dar na, nu cunosti, nu intri.
:-) a zis
Domnilor sindicalisti de la EUROPOL,este o vorba.Cui pe cui se scoate.nu?
Papastratis a zis
Vine Europol si explica. Dar de ce nu ne explica si cum se intra din sursa externa? De ce nu ne explica, ca daca nu cunosti in politica, in institutie sau mai sus, in ministerul MAI, nu ai nicio sansa? De ce nu ne explica acelasi Europol cum de intra oameni in politie numai pentru salariul si pensie (vezi freze, machiaj si pantaloni mulati)? Nu-i vede Europol? Ba da, ii vede, dar daca au papat banii celor inapti dar care au fost ajutati sa intre, Abia acum vedeti incompetenta. Cand vreo data in Romania se auzea de politisti loviti? Dar cand te duci la apel in 4 oameni, din care 2 pipite, care ar putea practica orice alta meserie, dar a fost ajutata sa intre…. Si asta este numai inceputul. Va simtiti in siguranta cu asa ceva? Eu nu.
bacauan a zis
pensiile speciale cu masinile dosite pe alei si stradute cu scaunele lasate pe spate,centurile
legate dupa scaun si cu capul in telefoane.
analfabeti-cocalari-pitipoance ajunsi sa poarte insemnele statului ca in alt loc nu-i angaja nimeni.
intai umblati la voi si dupa cereti compasiune si intelegere.
de la societate primiti exact ce oferiti si meritati….dezgust.