Ai impresia că ești mereu împotriva curentului? Ar fi bine să acorzi mai multă importanță bioritmului tău ca să obții mai mult de la viață.
Iată acum Orarul natural al corpului uman:
Ora 7:00.Trezirea! Organismul tău a oprit deja producția hormonului somnului, iar acum se pregătește să te pună în funcțiune. Este momentul ideal pentru un mic dejun consistent și hrănitor, la această oră caloriile se vor transforma direct în energie.
Ora 9:00. Vasele sangvine cardiace se îngustează, temperatura corpului crește, iar sistemul imunitar turează la maxim. Este momentul ideal pentru tratamente medicale și vaccinări.
Ora 11:00. Chiar dacă nu îți place, acesta este momentul ideal pentru „tocit”, glanda suprarenală „injectează” cantități mari de hormoni care stimulează puterea de concentrare.
Ora 13:00. Ți s-a făcut foame? Normal! Producția de acizi gastrici atinge maximum. Așa că este momentul pentru o gustare. Organismul își va folosi energia pentru digestie așa că te vei simți puțin neatentă și obosită.
Ora 15:00. Se apropie al doilea maxim al zilei! În celule s-a acumulat o mai mare cantitate de oxigen și poți suporta mai ușor durerea. Te poți duce la dentist sau pensează-ți sprîncenele…
Ora 17:00. Corpul tău este „turat” la maxim. Este momentul excelent pentru gimnastică sau body-building.
Ora 19:00. Gata, este cazul să intri în pauză! Încet, încet te apropii de minimul zilei. Ritmul inimii încetinește, poți tolera mai ușor alcoolul la această oră.
Ora 21:00. Stomacul și intestinul tău se pregătesc pentru odihna nocturnă. După această oră ar fi bine să nu mănînci mai nimic. Altfel, fiecare înghițitură te va chinui pînă dimineață.
Ora 23:00. Ești obosită? Este clar, ar cam trebui să te bagi în pat. Trupul tău a început să producă deja hormonul somnului. Memoria și capacitatea de reacție scad mult, iar musculatura este total relaxată.
Dacă te vei obișnui cu acest ritm, vei observa, nu după multă vreme, că te simți mai bine, mai plină de energie. Înseamnă că ai reușit ce ți-ai propus, adică să lași natura să lucreze și să „colaborezi” cu ceasul pe care ți l-a dăruit ea încă de la naștere. (Mădălina STURZU)
Lasă un răspuns