Bursa locurilor de muncă pentru femei, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău, și-a deschis porțile ieri dimineață la muzeul de istorie „Ion Antonescu”, unde 90 de angajatori au oferit 730 de locuri de muncă, din diferite domenii, de la psiholog sau inginer energetician la confecționer îmbrăcăminte sau tăietor de păsări.
Încă de la orele 9.00, peste 50 de reprezentante ale sexului frumos au așteptat nerăbdătoare să pătrundă în sală. Printre ele s-au aflat liceence în clasa a XII-a, de la Liceele „Anghel Saligny” și „Letea”, invitate de AJOFM pentru a face cunoștință cu piața muncii. „Am lucrat în industria hîrtiei, dar sînt în șomaj din aprilie. Sunt dispusă să mă angajez și ca necalificată, numai să găsesc ceva stabil”, ne-a declarat Verona Frăsinescu, de 49 de ani. Întîlnirea cu angajatorii a avut loc o jumătate de oră mai tîrziu, cînd au intrat primele femei aflate în căutarea unui loc de muncă. Oferta a fost variată, dar unii angajatori au venit doar să testeze terenul. „Avem nevoie de agenți de asigurări. E un post bine plătit, dar presupune muncă multă și nu e tocmai facil. Nu ne așteptăm să găsim azi pe cineva, dar am venit aici mai mult pentru a consulta piața”, ne-a declarat Liliana Robu, managerul unei firme de asigurări.
Cel mai mare succes l-au avut standurile care au oferit slujbe în străinătate sau cele din comerț și confecții. Printre cele aflate în căutarea unui loc de muncă s-au aflat foarte multe tinere, în general studente, care doresc să-și completeze veniturile. „Caut un job part-time cam din orice domeniu”, ne-a spus. Emilia Prescură, de 21 de ani, studentă. Femeile trecute de prima tinerețe, care au rămas fără serviciu au cele mai mici pretenții. „Am lucrat la Aerostar și am ieșit cu ordonanță. Am facut apoi un curs de frizerie, la forțele de muncă, dar nu mi-am găsit de lucru. Acum sînt dispusă să fac orice, numai să cîștig un ban”, spune Elena Macovei, de 46 de ani.
Închisă în jurul orei 13, Bursa Femeilor din Bacău a reușit sa atragă anul acesta un număr de aproape 800 de participante, conform primelor date furnizate de AJOFM. Ea va fi urmată, în data de 2 aprilie, de Bursa Generală, alte cinci acțiuni de acest gen fiind programate de AJOFM să aibă loc pînă la jumătatea lui 2004 și se vor adresa studenților, rromilor, persoanelor peste 45 de ani, absolvenților și celor cu dizabilități. Organizarea Bursei Femeilor în luna mărțișorului a devenit deja o tradiție la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Bacău. Directorul AJOFM Bacău, Octavian Țicău, spșune că principalul cîștig al bursei este contactul ce poate fi stabilit între angajator și cei care-și caută un post. (Alin LEANCĂ)
Lasă un răspuns