Apropiata sărbătoare a Învierii constituie un nou prilej pentru a ne deschide inimile spre fapte creștinești. Dăruiește și vei fi dăruit – glăsuiește unul dintre preceptele evanghelice. Instituțiile de ocrotire a minorilor reprezintă locurile unde prezența noastră poate aduce lumină și bucurie. V-ați gîndit ca la masa din ziua de Paște să aveți și un copil orfan aflat în asistența statului? Cum receptați un astfel de gest al semenilor dumneavoastră?
Doina Grosu, 42 de ani, cofecționer: „Am deja grijă de un copil care nu are mamă. Îmi plac copiii foarte mult și încerc să-i ajut, cu toate că am și eu doi copiii, dar sînt mari. Sigur voi lua acest copil la masa de Paște. Astfel de gesturi sînt frumoase și fiecare dintre semenii noștri ar trebui să facă o bucurie, măcar de Paști, unui copil orfan”.
Mihaela Colbu, 31 de ani, casnică: „M-am gîndit și chiar aș vrea ca la masa de Paște să aduc să ospătez un copilaș orfan. Este un gest cît se poate de frumos să dai un ajutor unui copil fără părinți”.
Lucia Cazacu, 53 de ani, învățătoare: „Ne-am gîndit. Am văzut și la televizor cîte ceva legat de acest subiect. Eu sînt obișnuită cu copiii pentru că lucrez în învățămînt. Chiar trebuie să avem grijă și de acești copii”.
Costel Tănase, 31 de ani, cadru militar: „Nu m-am gîndit. Poate aș face acest gest, poate nu, repet nu m-am gîndit. Ce părere am despre cei care fac astfel de gesturi? E ceva normal. Dacă nu-i ia la masă măcar un ban să le dea”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns