– au fost identificate cinci masuri in vederea reabilitarii sistemului de incalzire din Bacau: o noua centrala termica, retehnologizarea instalatiilor, schimbarea retelelor secundare si primare, modernizarea a noua centrale termice care nu pot fi legate la sistemul centralizat si reabilitarea termica a blocurilor – pina la sfirsitul lunii august vor fi abrobate normele privind deconectarile individuale de la CET Bacau – municipalitatea bacauana ar putea achizitiona panouri solare (pentru incalzirea apei), iar pentru reducerea consumului de energie electrica poate monta dispozitive care reduc consumul pina la 40 la suta
Municipalitatea bacauana ar putea achizitiona in viitor panouri solare (pentru incalzirea apei), iar pentru reducerea consumului de energie electrica poate monta dispozitive care reduc consumul pina la 40 la suta. Asa a sunat propunerea consilierului Ion Rotaru fata de proiectul de hotarire „Reducerea poluarii si diminuarea schimbarilor climatice, prin restructurarea si reabilitarea sistemului de incalzire urbana, pentru atingerea tintelor si eficienta energetica in municipiul Bacau”. Invitat la sedinta extraordinara a Consiliului Local, Vasile Dragusanu, directorul CET Bacau, a fost de parere ca „propunerile sint foarte bune, dar ele exced proiectului de care vorbim. In cadrul unui Master Plan al CET au fost identificate cinci masuri care vor fi aplicate in vederea reabilitarii sistemului de incalzire. Este vorba despre o noua centrala termica, retehnologizarea instalatiilor, schimbarea retelelor secundare si primare, modernizarea a noua centrale termice care nu pot fi legate la sistemul centralizat si reabilitarea termica a blocurilor. „Pentru realizarea acestui program putem atrage fonduri europene, putem obtine sume de la bugetul de stat, iar Primaria Bacau trebuie sa vina cu partea ei de contributie”, spune primarul Romeo Stavarache.
Debransari controlate
Pina la sfirsitul lui august, Serviciul Unitatea municipala pentru monitorizare din cadrul aparatului propriu al Primarului Municipiului Bacau, in colaborare cu serviciile de specialitate din cadrul SC CET SA Bacau, va elabora si va supune spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Bacau regulamentul privind deconectarile individuale a instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda de consum din apartamentele situate in imobile tip condominiu cu destinatie de locuinta sau cu destinatie mixta, precum si regulamentul privind debransarea utilizatorilor de energie termica altii decit cei din apartamente situate in imobile tip condominiu, cu respectarea principiului „un condominiu – un singur sistem de incalzire”. Lucrarile de reabilitare a instalatiilor interioare de utilitati publice vor fi realizate in concordanta cu graficul lucrarilor de reabilitare a retelelor secundare de distributie a energiei termice cuprinse in proiectul de mediu din cadrul Axei 3 a Programului Sectorial Mediu.
Pina la finalizarea lucrarilor de reabilitare a instalatiilor interioare de utilitati publice si trecerea la sistemul individual de contractare-facturare, serviciile de specialitate din cadrul aparatului propriu al Primariei si CET Bacau vor urmari respectarea prevederilor referitoare la metodologia de repartizare si facturare a consumurilor de energie termica in imobilele tip condominiu, pentru aprobarea unor reglementari privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele centralizate de alimentare cu energie termica, cu modificarile si completarile ulterioare.
Beneficiile reabilitarii sistemului de termoficare
Municipiul Bacau a fost selectat sa primeasca finantari pentru reabilitarea sistemului de termoficare. „Bacau, Iasi si Timisoara sint judetele care vor intra intr-un program de modernizare a instalatiilor termice. Pina in prezent, contestatul sistem de cogenerare a adus profit municipalitatii bacauane, drept dovada ca modernizarea sistemului se impune a fi extinsa. Vara, municipiul Bacau livra apa calda prin CAF. Noi vindeam apa calda in perioada mai-septembrie de 42 miliarde lei si ne costa 80 miliarde lei numai gazul. Acum livram tot de 42 miliarde lei, plus energie electrica de 85 de miliarde lei si ne costa doar 50 miliarde lei. In schimb, incasam 120 miliarde lei. Practic, cistigam 80 de miliarde lei numai din vinzarea energiei electrice”, spune primarul Stavarache.
ghicitorul a zis
si eu ce castig am????????
auto a zis
Iarasi promisiuni si proiecte….