Respectarea normelor de igiena nu pare a fi punctul forte al agentilor economici bacauani. Cind acestea sint incalcate in unitati in care se fabrica sau se distribuie produse alimentare, situatia este si mai grava. Recent, proprietarii a doua laboratoare de cofetarie/patiserie si un bar au fost sanctionati de inspectorii sanitari cu amenzi de mii de lei tocmai pentru astfel de deficiente. „In urma unor verificari tematice la mai multi operatori economici din judet, la societatile Tribatex SRL Bacau si Bilmaxi SRL Onesti – laboratoare de cofetarie-patiserie, precum si la International El-Val Bacau – bar s-au gasit probleme la capitolul respectarea normelor de igiena in vigoare, aplicindu-se amenzi cuprinse intre 1000 si 3000 lei”, a spus Marinela Pascu, purtator de cuvint Directia de Sanatate Publica Bacau. Potrivit acesteia, abaterile au constat in organizarea deficitara a procesului de productie alimentara, favorizindu-se incrucisarea fazelor salubre cu cele insalubre, precum si neintretinerea si neefectuarea operatiunilor de curatare a ustensilelor, echipajelor si suprafetelor de lucru. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns