Inceputul acestei saptamini a marcat, in Bacau, o noua dezbatere tematica inscrisa in programul proiectului „Centrum”, derulat de Asociatia Novum, din Brasov, in parteneriat cu societatile Maestra si ED Project Brasov, Asociatia „Copacul Vietii”, din Cluj-Napoca, si Asociatia „Ruralmed Zeletin”, din Bacau. „de aceatsa data – ne-a informat coordonatorul partener al proiectului, Gucu Antohi – a fost vorba despre o campanie de promovare a povestilor de succes ale femeilor in functii de conducere. Aceasta manifestare face parte din seria de conferinte, dezbateri si mese rotunde organizate in cadrul proiectului Centrum, in mai multe orase din tara, avind ca principal obiectiv promovarea povestilor de succes ale femeilor in functii de conducere, cu speranta ca acesta va fi un punct de referinta pentru alte femei.”
De la inceputul lunii decembrie 2010, Asociatia Novum implementeaza proiectul „CENTRUM”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul se inscrie in Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, perioada de implementare a proiectului fiind pina pe 31 noiembrie 2013.
Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului si mentinerea pe piata muncii a femeilor si grupurilor vulnerabile, in scopul asigurarii bunastarii acestora si a familiilor lor, printr-un sistem de servicii profesionale integrate. In proiect, se desfasoara un program de formare profesionala integrat, cursurile organizate in acest scop vizind domeniile Competente antreprenoriale, Limba Engleza pentru afaceri, Manager de proiect, Dezvoltarea competentelor de utilizare TIC, Camerista si alte meserii. Proiectul mai cuprinde programe pentru dezvoltarea carierei; asistenta si consultanta pentru noi afaceri sau dezvoltarea celor existente (organizate inclusiv in Bacau), activitati de acompaniere, de ingrijire a copiilor si a persoanelor dependente. Grupul tinta este format din 1.510 participanti la cele trei tipuri de activitati (formare, campanii de informare si constientizare, activitati suport). (Petru DONE)
Lasă un răspuns