Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) organizează, în județul Bacău, în perioada 17-20 iunie, a doua etapă Campaniei EuroAgricultura. Aceasta este, practic, o vizită de exemplificare privind accesarea fondurilor europene la proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), scopul campaniei, care are loc la nivel național, fiind prezentarea și multiplicarea informațiilor privind accesarea și derularea finanțărilor europene acordate României pentru agricultură și dezvoltarea rurală.
De această dată, cele zece proiecte de succes din program sunt implementate în comunele Livezi, Cașin, Hemeiuș, Mărgineni, Dealu Morii, Motoșeni, Podu Turcului și Cleja. Membrii rețelei de multiplicatori de informație vor avea un dialog direct cu beneficiarii fondurilor europene și cu oficialitățile locale, pentru a înțelege corect și concret mecanismul de accesare a fondurilor europene. Vor fi vizitate exemple de bună practică pentru investiții și identificarea unor oportunități de investiții în mediul rural.
În prima zi, 17 iunie, la Hemeiuș va fi vizitat obiectivul din proiectul „Achiziția de utilaje și echipamente agricole” al cărui beneficiar este societatea Semacomp. Tot în prima zi, coordonatorul local LDK, Ștefan Bucioacă, va prezenta, din nou, Campania de informare, activitățile din proiect și rolul multiplicatorului, directorul Oficiului Bacău al APDRP, Andrei Seto, va prezenta PNDR și Finanțarea proiectelor de investiții, dar și a APDRP și rolul agenției în implementarea PNDR, după care va avea loc o sesiune de instruire pentru multiplicatorii de informații, pe tema „Instrumente de comunicare ale multiplicatorului” (moderator – Ștefan Bucioacă).
Campania APDRP se derulează pînă în luna august, inclusiv, sub denumirea EuroAgricultura – Rețeaua Națională a Multiplicatorilor de Informații despre PNDR, având ca slogan „Împreună creștem satul românesc”. Proiectul urmărește organizarea a minimum 85 de vizite exemplificative de informare, diseminarea informațiilor către mai mult de 2.200 de multiplicatori de informații și vizitarea a peste 850 de proiecte finanțate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.
Lasă un răspuns