„Alimentatie cu imaginatie” – si-a supraintitulat Cristian Calin, Corporate PR Manager al societatii Agricola Bacau, comunicatul de presa prin care anunta lansarea pe piata, in premiera, a unui nou produs de carne de pui: Puiul Antistres. Inedit este si modul de comercializare a noului produs, într-o formula inovatoare de ambalare: gata igienizat si asezat chiar in „tavita minune” in care se si gateste. Investitia in lansarea Puiului Antistres se ridica la aproximativ 100.000 de euro. Evenimentul a fost precedat, la Agricola, de campania „Puiul familist”
„Dupa lansarea cu succes a Puiului Familist, Agricola Bacau a identificat o nevoie a consumatorilor din mediul urban, persoane active, pentru care timpul liber este extrem de pretios – spune Tatiana Cimpoesu, vicepresedinte la Agricola. Astfel, folosind Puiul Antistress consumatorii aloca cu 40% mai putin timp pentru gatit, pentru ca produsul elimina efortul pregatirii carnii si cel al curatarii vasului in care se gateste. Estimam ca lansarea acestui nou produs va contribui la cresterea cu 15% a vinzarilor sortimentelor de carcasa de pui ambalata in tavita”. Decizia lansarii Puiului Antistres a fost luata in urma unei cercetari de piata realizata de Agricola in rindul consumatorilor. Astfel, rezultatele arata ca 62% dintre consumatori ar prefera sa nu curete, sa spele si sa transeze carnea, in timp ce 73% au declarat ca etapa de curatare a vasului in care au pregatit mincarea este cea mai strensanta parte a gatitului.
Pui la cuptor
Cei de la Agricola sustin ca Puiul Antistres este solutia perfecta pentru ca femeile sa se bucure de mai mult timp liber: noul produs, unic pe piata româneasca, vine deja curatat si spalat, intr-o tava speciala si se pregateste atit la cuptorul clasic, cit si la microunde in maxim 40 de minute. Singurul efort consta in asezonarea acestuia cu condimente si legume inainte de a fi introdus in cuptor. „Puiul Antistres pune in valoare partea creativa a gatitului, eliminind consecintele sale mai putin placute. Este un produs care se pregateste in suc propriu, iar rezultatul este o friptura frageda, cu o crusta aurie, crocanta, gustoasa si sanatoasa” – a spus si Carmen Gavrilescu, Marketing Manager al companiei. Noul produs este disponibil in retelele de tip supermarket si hypermarket, dar si reteua de magazine proprii a companiei, la pretul recomandat de 11,99 de lei/kg.
Reteta maestrului
Puiul Antistres vine la pachet si cu o reteta delicioasa, recomandata de renumitul bucatar profesionist Viorel Copolovici (www.pranzuldincaserola.ro), unde începind de luni, 19 aprilie, se va desfasura un concurs interactiv de gatit Puiul Antistres. Iti trebuie: un Pui Antistres de la Agricola, o legatura de patrunjel o mina zdravana de busuioc proaspat, citeva ramurele de cimbru, o ramurica de rozmarin, citeva frunze de tarhon, o coaja de la o jumatate de lamiie, un catel de usturoi, doua linguri de ulei de masline, sucul de la o jumatate de lamiie, un virf de lingurita de boia dulce de ardei, sare grunjoasa de mare si piper proaspat macinat.
Pasul 1. Indeparteaza folia Puiului Antistres si usuca-l bine pe toate partile cu un prosop curat. Pasul 2. Spala toate ierburile si rupe frunzele de pe tulpini. Taie-le grosier cu un cutit. Curata usturoiul si toaca-l marunt. Rade sau taie coaja de lamiie. Pasul 3. Pune toate ierburile, usturoiul, coaja si sucul de lamiie, uleiul, si sarea intr-un mojar de piatra, apoi zdrobeste totul pina obtii un lichid colorat si aromat. Pasul 4. Maseaza Puiul Antistres cu balsamul de frunze pe toate partile, pe dinauntru si pe dinafara. Ascunde restul de ierburi in interiorul puiului. Pasul 5. Reaseaza puiul in tavita minune, unsa cu putin unt sau ulei de masline si coace-l in cuptorul incins, la 220 de grade, timp de 40 de minute. Merge la inima – crede Cristian Calin – cu un piure bun de cartofi, cu sos de hrean si smintina sau cu salata.
Lasă un răspuns