Gelul de duș a devenit cel mai popular produs pentru îngrijirea corpului. Fiind un remediu indispensabil, a căpătat popularitate la sfârșitul secolului trecut.
Funcțiile gelului de duș
Un gel de duș ales corect îndeplinește mai multe funcții importante. În primul rând elimină impuritățile, poate ridica starea de spirit, relaxează întregul corp, revigorează și hidratează intens pielea. Există geluri speciale cu efect exfoliant, sub formă de cremă, ulei sau spumă.
Majoritatea cosmetologilor recomandă utilizarea gelurilor, ci nu a săpunurilor obișnuite. Săpunul dăunează pielii, perturbând echilibrul normal al pH-ului. De asemenea, conținutul de alcali este foarte dăunător pielii, provocând senzație de etanșeitate și uscare.
Astăzi există o mare varietate de geluri de duș. Astfel, poți alege compoziții, esențe și texturi pe placul tău. Aspectul ferm, tonifiat, curat și moale necesită îngrijire corespunzătoare.
Iată câteva reguli oferite de experți, pentru îngrijirea pielii corpului:
1. Nu sta mult timp în baie
În ciuda faptului că o cadă cu apă fierbinte este cea mai bună modalitate de relaxare, medicii sfătuiesc să nu faci abuz de această procedură. Mai exact, 20 de minute sunt suficiente. Apa fierbinte usucă pielea. Astfel, adăugă ulei de corp, spumă sau o bombă efervescentă parfumată. Acest lucru va înmuia apa și va proteja pielea de efectele dure.
2. Nu uita de peeling
Unul dintre punctele esențiale ale îngrijirii pielii este curățarea profundă. Scruburile sunt cele mai potrivite pentru acest lucru. Există geluri cu particule abrazive și exfoliante. În caz de necesitate, poți amesteca puțin zaț de cafea cu un simplu gel de duș. Pasta obținută va fi extract ceea de ce ai nevoie pentru a masa și curăța pielea corpului.
3. Iarna, pielea devine uscată și aspră. Pentru a preveni exfolierea în exces, alegeți texturi cremoase și groase, bogate în nutrienți, vitamine și substanțe intens hidratante. Pentru sezonul estival sunt recomandate texturi ușoare, fără uleiuri esențiale sau substanțe emoliente.
4. Specialiștii recomandă alegerea texturilor naturale, pe bază de fitocomponenți. Optează pentru coloranți naturali, cum ar fi uleiul de cătină, pudra de curry, cacao sau argila albastră. Compoziția cu un conținut de extracte din plante antiseptice medicinale, cum ar fi calendula sau mușețelul, este extraordinar de benefică. Totuși, un astfel de produs nu poate fi depozitat o perioadă lungă de timp, deoarece nu conține conservanți. Astfel, acordă atenție termenului de valabilitate după desigilarea ambalajului. Multe dintre ingredientele din plante sau uleiuri esențiale pot fi alergeni puternici.
Lasă un răspuns