Acest îndemn creștinesc ne-a fost adresat și nouă de o cititoare fidelă a publicației noastre, care-și dorește ca fiecare dintre concitadini, și în primul rînd cei cu „dare de mînă”, să fie tot mai aproape de cei aflați în suferință și nevoi. Iată textul scrisorii sosite la redacție:
Alexandrina Popa, fondator Fundația „Micul Creștin”, cartier Cornișa, bl. 21, sc. A, apart. 10 , Bacău: „Citesc cu mult interes tot ceea ce publicați și vreau să spun că nu este nimic de reproșat, ci mai curînd aș spune că sînteți de invidiat. Să o țineți tot așa, fiindcă ceea ce faceți este bine pentru toți oamenii care au nevoie de sfaturi medicale, de o alifie de uns rana sufletului. Ne dorim să vă fim de ajutor și să putem primi un ajutor, de aceea vă rog să trasnmiteți un anunț umanitar pentru Fundația noastră, cine o poate ajuta și pentru cine:
Niște bătrîni și copii din Bijghir- Buhoci necăjiți, care, cum spune o vorbă a românului, «nu au după ce bea apă», iar acum, după ploile astea, au rămas și fără ce au avut. Ei sînt familia Imbre, formată din doi bătrîni și trei nepoți; familia Ciobanu – Marghita, cu copiii Laurențiu și Tereza, cu cîte cinci copii fiecare. Un alt loc este în Ghindăoani – Bălțătești, satul lui V. Conta, cu oameni deschiși la chip și mai ales la suflet. În casa ilustrului cărturar, învecinată cu casa în care m-am născut, a fost școala în care a învățat mama mea. Mai tîrziu, cînd eu eram copil, s-a construit un fel de dispensar cu casă de naștere; acum este deteriorat, iar bieții bătrîni și copii nu pot beneficia de îngrijire medicală. Vrem ca prin ziarul dumneavoastră să-i sensibilizăm pe parlamentarii bogați și pe ministrul sănătății, să avem în sat un doctor stomatolog și unul internist, căci bieții oameni nu au posibilitatea de a se duce la oraș, unde sînt atîtea cabinete medicale; să construim acel lăcaș pe care placa memorială dedicată lui V. Conta stă nemișcată, parcă spune ceva: «e pentru oamenii satului meu natal» .
Pentru ca actele dumneavoastră caritabile să ajungă acolo unde trebuie, însoțim scrisoarea de mai sus cu cîteva precizări necesare: Fundația „Micul Creștin” s-a născut în noaptea de Sînziene 1997, din dragoste pentru oameni, pentru a ajuta material copiii, bătrînii, familiile defavorizate, prin intermediul tuturor celor care vor înțelege menirea noastră. Tot pentru oameni dorim cinstirea memoriei înaintașilor noștri. Fundația este legal constituită prin Sentința Civilă nr. 18/04.04.2000, emisă de Judecătoria Bacău, certificatul de înmatriculare înscris în registrul de stat la nr. 829/05.05.2000, cod fiscal nr. 13145763/28.06.2000, cont bancar 25111.1-11482.1/ROL deschis la Banca Comercială Română, sucursala Bacău, sediul social în Bacău, str. Cornișa/21, A, telefon 0234/183329, mobil 0745/332348.
„Micul creștin” își propune:
– să cinstească memoria înaintașilor noștri;
– să ajute bătrînii, copiii săraci, copiii dotați fără putere materială și persoanele cu handicap;
– să ajute dezvoltarea agricolă a satului românesc;
– să înfrumusețeze locuri, înfățișarea oamenilor și sufletele acestora;
– să transforme ideile celor fără posibilități, în bani și ajutoare pentru cei cu putere de muncă.
Vă mulțumim! Președinte Ovidiu Drug. (Rubrică realizată de Florin DUNĂREANU)
Lasă un răspuns