• dr. Dorel Rape a lansat volumul ” Noaptea valpurgică în Draculatown”
Iubitorii de literatură autentică din Slănic Moldova au avut plăcerea de a participa la un eveniment editorial de referință în viața orașului- stațiune, cu atît mai mult cu cît autorul le este concitadin și s-a făcut remarcat și în lumea medicală. ” Noaptea valpurgică în Draculatown” este cel de-al doilea roman al preaiscusitului- așa cum deseori îi place să se autodefinească în glumă – dr. Dorel Rape. Plin de modestie, autorul nu a organizat cu fast și trîmbițe acest eveniment, care merita a fi mai mediatizat. Ineditul a constat, însă, în invitația pe care a făcut-o concitadinilor săi, în speță bunilor săi prieteni, de a „gusta” lansarea în atmosferă boemă a stațiunii și a teraselor sale, unde parfumul mititeilor și berea la halbă au contribuit din plin la reușita acestei sărbători culturale (sau la reușita unei veșnice sărbătorite: CARTEA). ” Noaptea valpurgică în Draculatown”, roman publicat la Editura Cybela, este structurat pe mai multe (capitole) vise ale personajului Dan, romanul fiind o poveste la persoana I, a acestui personaj, o confruntare între Satan și Dumnezeu, între bine și rău, pe un pămînt bîntuit de forțele răului și prea aglomerat de suflete suferinde. Capitolul satanic al vieții din România (ceaushwiz) se încheie, iar capitala Draculatown redevine București. Totul capătă forma comicului perfect adaptat unui MOTTO al autorului: „Îmi place Universul în care viețuiesc, Univers unde două linii sînt paralele doar într-un singur punct, punct numit COMEDIE”. Și pentru că, așa cum spunea Emil Cioran, „viața e suportabilă datorită visului”. Cine este autorul acestui incitant roman?
Născut la 13 august 1953 în T-rgu- Ocna, Dorel Rape urmează cursurile Școlii generale nr.1 din Slănic Moldova, Liceul din Târgu-Ocna și Școlii Tehnice Sanitare din Ploiești și Bacău. Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie București în anul 1981, actualmente medic de familie la Slănic Moldova.
Pasiuni: scrisul, sculptura și navigația pe … internet.
Debutul său literar are loc în 1994 cu piesa ” Meșterul Manole”, care i-a adus și marele premiu și trofeul de Creație și Interpretare Teatrală, ” Ion Luca „, președinte al juriului fiind Valentin Silvestru. I se decernează, de asemenea, Premiul II, pentru romanul Texte la Concursul Național de Creație literară ” Tudor Arghezi- Cuvinte potrivite” din anul 1995, unde, președinte al juriului a fost regretatul poet și prozator Marin Soreacu. În același an, același trofeu îi revine la Concursul de Eseuri” Nichifor Crainic”. A mai publicat Texte- roman apărut la Editura Priss Bacău în anul 2000, în care se prezintă sub forma unor dialoguri purtate între principalii protagoniști:
Dom’ Tristan ” luptîndu-se cu fantezii extraterestre și Sache” luptîndu-se cu femeile, ambii rtrăind în lumea contemporană și participînd la mai toate evenimentele de dinainte și de după Revoluția din decembrie 1998. În acest roman, se reflectă ca într-o oglindă viciată România Sfîrșitului de mileniu cu imagini reale ale Europei de Aur și ale Epocii de tranziție fără sfîrșit.
(a consemnat Romulus Dan Buznea- Slănic Moldova)
Lasă un răspuns