Franzela „Pambac”, cel mai vîndut produs de panificație băcăuan, va costa 12.000 de lei, cu 1.000 de lei mai mult decît acum. Răducan Ion, președintele Pambac, ne-a declarat că prețurile la pîine și la celelalte produse de panificație va crește, în medie, cu nouă procente. „Recorelăm prețurile, în funcție de cele ale materiilor prime și energiei. O franzelă Pambac se vinde acum cu amănuntul la prețul de 11.000 de lei, iar, pînă la finele acestei luni, va costa 12.000 de lei”, a afirmat președintele Ion. Cauza creșterii prețurilor la produsele de panificație este scumpirea grîului cu 11%, a energiei electrice, cu 10 procente, a gazului metan cu patru la sută, și a motorinei, cu cinci procente. „Cea mai mare pondere în prețul pîinii o are, firesc, grîul. Prețul acestuia a crescut cu 11 la sută, iar noi mărim prețul produselor noastre cu doar nouă la sută. Celelalte scumpiri nu sînt atît de importante. Le-am fi dus pe toate, dacă prețul grîului era constant”, a mai spus Răducan Ion.
Pambac livrează pîinea la prețul de 9.150 de lei, iar diferența pînă la prețul de vînzare în magazine o reprezintă taxele și adaosurile practicate de comercianți. Răducan Ion a preconizat că prețurile produselor de panificație vor fi modificate pînă la finele lunii ianuarie. (Florin POPESCU)
Lasă un răspuns