E vacanță și îmi place să cred că cei mai mulți dintre voi au fost sau încă mai sînt la mare. N-ați ajuns încă pe litoral? Ei bine, e cazul să lăsați grijile în urmă și să luați primul tren spre mare. Pretul biletului pînă la Constanța este de 310.000 de lei, iar elevii și studenții beneficiază de o reducere de 60.000 de lei. Cu toate ca pe litoral timpul zboară și, de multe ori, răsăritul de soare ne prinde pe plaja, visînd cu ochii deschiși, sau în discoteci, e bine totuși să avem un loc de cazare asigurat încă de la plecarea de acasă. Ofertele agențiilor de turism sînt variate, pentru toate gusturile și buzunarele. În Mamaia, o pensiune completa pentru o săptămînă la un hotel de trei stele se încadrează între 5,6 milioane de lei și 9,5 milioane de lei în mijlocul lui Cuptor. Ah, nu mergeți cu părinții? Atunci e clar că trebuie să mergeți direct în Costinești. Pentru cei cu buzunarele cam goluțe, cazarea la o vilă e ideală. Costă cam 250-300.000 de lei pe zi. Și, dacă gazda e draguță, vă poate lăsa să vă faceți singuri mîncare. Așa veți ieși mult mai ieftin la mîncare. Dacă aveți bani de la babaci, vă puteți orienta la un hotel de două stele, unde prețurile sînt mai mici cu 1 – 1,5 milioane de lei, iar la unul de o stea scoateți camera și la 500.000 de lei pentru o zi.
Despre locul ideal, nu cred că trebuie să mai spun ceva. Tot Costineștiul rămîne ambasadorul veseliei și-al exuberanței. Prețurile de aici sînt mai mici, o vilă de trei stele, ideală pentru grupurile de tineri, costa cam 2,7 milioane de lei în iulie. Evident, prețul este pentru o persoană, dar cu puțină ingeniozitate, puteți să vă cazați în același loc mau mulți.
Ce vă mai interesează? Cu siguranță cluburile și discotecile. Aici ne putem delecta cu o muzică bună. Dacă aveți bani, nu ratați o partidă de bowling, biliard sau minigolf. Dacă aveți ceva talent și chef de distracție, încercați într-o seară un concurs de karaoke. Prețurile în cluburi variază de la 50.000 de lei pînă la 200.000 de lei. Un loc foarte pitoresc îl reprezintă Satul de vacanță din Mamaia, cu cele 31 de restaurante ale sale, amenajate rustic. Tot aici funcționează, din anul 1966, postul „Radio Vacanța”, care difuzează emisiuni de divertisment și programe în cinci limbi.
Pentru amatorii de „senzații tari”, lacul Siutghiol oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice, așa că luați-vă inima-n dinți și angajați-vă într-o experiență deosebită, cum ar fi schiul nautic sau surfingul. O distracție „acvatică” mai costisitoare ar fi plimbarea cu banana (100.000 de lei 15 minute) sau cu Sky Jetul (600.000 de lei 15 minute).
Mai scumpe sau mai ieftine, distracțiile pe litoral sînt nenumarate. Dar să nu uităm de micile bucurii, cum ar fi răsăritul de soare privit de pe plajă, cîntecul marii, briza care poarta în văzduh atîta veselie și optimism și, nu în ultimul rînd, zîmbetul de pe chipul celor din jur, tineri sau bătrîni, toți veniți în vacanță. „Să ne aruncăm în valuri, învăluiți în sare și cuprins….”, spuneau versurile unui cîntec estival. Mai stați pe gînduri? Știam eu că nu! Distrați-vă la maxim! (Alexandra VIDU)
Lasă un răspuns