De-a lungul a 12 întâlniri care au avut loc în prima jumătate a acestui an, mai mulți intelectuali băcăuani au participat la „Calea mântuirii”, un proiect de catehizare realizat în cadrul Institutului de Studii Creștin-Ortodoxe de la Cambridge la inițiativa mai multor clerici și profesori ortodocși, în frunte cu Mitropolitul Kallistos Ware, al Diocleei. În zona Bacăului, mai multe parohii ortodoxe derulează acest proiect cu binecuvântarea PS Episcop Ioachim Băcăuanul, unele dintre acestea finalizându-l. Este și cazul celui desfășurat de preotul Daniel Marari în sala de conferințe Hotelului „Dumbrava” din municipiul Bacău în perioada februarie – iunie a.c.
„Am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect grație administratorului Dan Aizic precum și a managerului general Florin Bălan și ec. Elena Marari, care și-au manifestat bunăvoința pentru această inițiativă a Bisericii. La cursuri au participat cu drag și multă seriozitate peste 20 de persoane din diferite domenii de activitate, toți având la baza formării intelectuale studii superioare”, a declarat preotul Marari.
Dincolo de maniera interesantă de abordare a unor subiecte ce privesc viața Bisericii, toți cei implicați în „Calea mântuirii” și-au exprimat bucuria de a fi participat la un asemene proiect de catehizare. “Mi-am îmbogățit cunoștiințele religioase. Am descoperit rolul Bisericii în viața socială a oamenilor. Aceste 12 ședinte m-au convins că în Ortodoxie găsim tot ceeea ce trebuie sufletului omenesc, a declarat economistul Florin Bălan, manager la o companie băcăuană. “Acesta este un proiect foarte interesant al Patriarhiei Române care deschide o cale pentru o mai bună cunoștere a dreptei credințe. A deschis dorința pentru a cunoște mai mult. Mi-ar fi plăcut ca unele prezentări să fie făcute de mari teologi români. Cursurile, supravegheate de pr. Daniel, au prilejuit multe momente de înălțare spirituală și de mândrie că suntem ortodocși. Ortodoxia te învață să fii mai bun, sub toate aspectele », a afirmat Vilică Munteanu, directorul Arhivelor Statului.
„Prin aceste cursuri ale proiectului de cateheză pentru adulți a Patriarhiei Române mi-am îmbogățit cunoștiințele religioase care fac referire la istoria religiilor. Noutățile pe care le-am descoperit se referă la rolul bisericii în viața de zi cu zi a fiecărui creștin, precum și de pregătire a acestuia pentru societate dar și pentru o viață cu adevărat spirituală”, a menționat Ioan Glăvan, administrator societate.
avram antonescu a zis
exista o intelectuala la Dealu Morii cea mai tare din parcare pe numele ei adevarat Mihaiela Balaban Apostu etc. mare directoare politruca, prietena buna cu Bacus si Dionisie, care adora ALEXANDRIONUL , respectiv licoarea, si nu personajul care are multi draci in fund. Poate cu acest prilej cineva se gaseste sa-i faca o excorcizare. De fapt nu numai ei mai sunt vreo trei patru asemenea personaje de trista amintire la Dealu Morii care pozeaza in mari telectuali si nu intelectuali care ar trebui excorcizati gen TANACU.