Cunoscutul bucatar si prezentator-critic al emisiunii „Cireasa de pe tort” a fost simbata in mijlocul bacauanilor. Horia Virlan a sustinut un show culinar, intins pe citeva ore bune, in incinta hypermarketului „Real” din Bacau. Evenimentul a inceput la ora 15.00 si s-a incheiat la ora 21.00. Bucatarul sef a „operat” meniurile pregatite bacauanilor intr-un spatiu special amenajat, cu tot ce trebuie intr-o bucatarie de om gospodar. Horia Virlan a fost asistat de doua domnisoare, ce au adaugat deliciul bucatelor preparate. Meniul pregatit prezentare a continut supa crema de mazare cu kaizer crocant si crutoane in unt, rissoto cu somon fume si sparanghel, tagliatelle cu sos Amatriciana, minifrigarui din telemea de capra invelita in sunca de Praga cu dovlecei si rosii, fripturica aromata de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si mazare sau taietei dulci flambati, serviti cu miere, nuci, semninte de mac si scortisoara. Toti clientii hypermaketului, care au mers simbata la cumparaturi nu au ratat ocazia de a trage cu ochiul la modul de preparare a bucatelor incluse in show-ul gastronomic, de a degusta de glumele celebrului bucatar si mai ales din felurile preparate de acesta. In pauzele de gatit, Horia Virlan a oferit sesiuni de autografe pentru cartea lansata de el in decembrie anul trecut, in exclusivitate in reteaua Real, „Bucatele noastre. Carte de preparate mai mult sau mai putin romanesti”. (Claudiu TANASESCU)
Lasă un răspuns