La începutul acestei luni se va stabili bugetul rectificat al Zonei Metropolitane, după cum a anunțat primarul Romeo Stavarache.
Ștefan POPA
Consilierii locali băcăuani au aprobat la ultima ședință numărul și reprezentanții Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană (ADIZM) Bacău. Au fost desemnate un număr de 36 de persoane care să reprezinte Consiliul Local Bacău.
Printre cei nominalizați se numără primarul Romeo Stavarache, cei doi viceprimari ai municipiului Bacău, Mihai Șuștac și Vasile Tescaru, 18 consilieri locali, reprezentând toate partidele politice din CL și personal din Primăria și Consiliul Local Bacău. Consiliul de Administrație este forul care conduce ADIZM Bacău și are drept de control permanent asupra Consiliului Director, Tehnic și Comisiei de cenzori. Acest Consiliu de Administrație este format din 75 de persoane, care reprezintă unitățile administrativ-teritoriale asociate și Consiliul Județean. Comunele asociate au câte un reprezentant la 5.000 de locuitori. Primarul Romeo Stavarache a anunțat că la începutul acestei luni se va stabili și bugetul Zonei Metropolitane Bacău.
„În perioada 8 – 10 iulie vom încerca să facem o adunare extraordinară la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bacău, dar și o ședință de Consiliul Local în care să aprobăm bugetul rectificat al Asociației”, a declarat primarul municipiului Bacău. Rolul ADIZM Bacău este de a atrage fonduri europene pe proiecte destinate comunităților mari. Zona metropolitană băcăuană face parte din federația zonelor metropolitane din țară, președinție deținută de Bacău, prin primarul Romeo Stavarache. Deja la nivel național se implementează un proiect cu finanțare europeană, „Policentric – Parteneriate strategice pentru dezvoltarea policentrică a României”, care are ca obiectiv general îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ în domeniul dezvoltării policentrice. Obiectivele specifice vizează dezvoltarea unui sistem național de networking în domeniul dezvoltării policentrice, prin crearea și instruirea unei rețele naționale de specialiști în domeniu, utilizând metode inovative și interactive și crearea unui cadru instituțional de sprijinire a dezvoltării policentrice prin realizarea pe parcursul implementării proiectului a trei parteneriate naționale strategice, cu autoritățile publice centrale ce au atribuții relevante în domeniul menționat. Grupul țintă al proiectului este format din 20 de specialiști, câte o persoană de la fiecare pol de creștere/dezvoltare urbană, inclusiv Bacăul.
Lasă un răspuns