• afirmă Monica Roșu, cea mai bună gimnastă a Bacăului în 2002
Triplă medaliată la Campionatul European de juniori, la sărituri, sol și cu echipa, medaliată cu bronz la Campionatul Național și cîștigătoare la individuasl compus sau în probele pe aparate la cîteva turnee intrenaționale, gimnasta Monica Roșu nu se poate plînge că a avut un an rău și nici nu o face. Sezonul competițional, încheiat acum două săptămîni cu turneul de la Taipei, a fost unul fructuos. Ca urmare a seriozității sale și a felului în care s-a pregătit și a concurat, Monica Roșu a devenit titulară în lotul olimpic al României de la Deva, pregătit de antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang. În consecință, perioadele în care poate sta alături de familie sînt foarte rare, foarte scurte și, în același timp, condiționate de performanță. Gimnasta, legitimată la Sport Club Municipal, a trecut prin Bacău, în ultima jumătate de an, doar cu prilejul premierilor făcute de către Direcția pentru Tineret și Sport a Județului Bacău.
– Sînt, sau nu, reflectate corect rezultatele tale din 2002 prin locul al doilea între sportivii băcăuani, așa cum reiese din clasamentul întocmit la DTSJ Bacău?
– Mă așteptam să ies a doua întrucît Simona Păduraru (n.r., prima clasată) a participat la Campionatele Europene de seniori și a „intrat în puncte” la trei probe. Nu am de ce să fiu nemulțumită. Consider că Simona merita să fie desemnată sportiva băcăuană a anului.
– Ce crezi că ți-a lipsit ca să fii desemnată sportiva numărul 1?
– Atît timp cît rezultatele de la seniori sînt mai bine cotate, lucru care mi se pare normal deoarece la acest nivel se dă adevărata probă a valorii, nu aveam cum să prind prima poziție decît dacă aș fi luat doar medalii de aur. Nu acest lucru este, însă, cel mai important. Mă doare mult ratarea exercițiului de la sărituri la Campionatul European de la Patras. Puteam ieși campioană europeană.
– Care ar fi cel mai bun rezultat din 2002?
– Deși poate să pară ciudat, consider că, în ansamblu, reușitele de la Patras constituie cel mai mare succes din cariera mea. Repet că mă doare ratarea de la sărituri, dar viața nu este făcută doar din bucurii.
– Sentimentul de nemulțumire vine, probabil, și din faptul că te-ai specializat la aparatul înainte pomenit.
– Fără doar și poate, este proba mea preferată.
– Ai o săritură anume, la care ții foarte mult? Dacă răspunsul este afirmativ, cum se cheamă?
– Există o săritură de acest gen, dar nu are un nume. Pe scurt, este un salt rondă flic cu întoarcere de 720 de grade.
– Ai vreun model, din lumea gimnasticii?
– Simona Amînar a fost o specialistă la sărituri și i-am studiat și apreciat stilul. În plus, a fost o gimnastă deosebit de muncitoare și a avut și rezultate. În ce privește sportivele din afara Rămâniei, consider că rusoaica Svetlana Horkina este cea mai tare.
– Ce-ți dorești cel mai mult de la anul care va veni?
– În primul rînd, vreau să fiu sănătoasă, să prind forma cea mai bună la finalele Campionatului Național de la Bacău și apoi la Campionatul Mondial. Visul meu este însă de a ajunge campioană olimpică. Nu cred că există vreun sportiv care să nu-și dorească așa ceva. Pînă atunci mai am mult de lucru și mă voi zgîrci cu timpul liber. Programul meu va fi ocupat, în special, de antrenamente și de orele de curs de la școală. În rest, masă și odihnă. Pe de altă parte, țin să mulțumesc, dacă se poate, sponsorului meu, Nicolae Rosetti, cu care am încheiat contract și care mă ajută să-mi văd de treabă fără griji. Tuturor celor care au fost și sînt aproape de mine, dar și celorlați, le doresc un an mai bun și plin de bucurii! (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns