Patronul unei măcelării din Luizi Călugăra a crezut că se poate juca cu avertismentele inspectorilor sanitari-veterinari. Asta pentru că pe 19 decembrie 2002, la un control efectuat de aceștia s-a decoperit că unitatea care tranșa carne de porc și vită funcționa fără autorizație sanitar-veterinară. Așa că patronul Mihai Varga a fost avertizat să se pună în regulă cu acest aspect. „Am considerat că este suficient doar avertismentul pentru obținerea avizului de funcționare sanitar-veterinar pentru că din celelalte puncte de vedere unitatea era corespunzătoare”, ne-a declarat doctorul Gheorghe Vlad, șeful Serviciului de igienă al Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Bacău. La nici o lună de la această verificare, inspectorii au reluat „vizita” la unitatea cu pricina și l-au găsit pe Varga în aceeași situație ca și anul trecut. „Nu se îngrijise să obțină avizul și din această cauză i-am sistat temporar activitatea pînă va avea și acest act”, ne-a mai spus Varga. Conform legii însă, Mihai Varga va mai plăti și o amendă usturătoare pentru încălcarea reglementărilor în vigoare, în valoare de 59 de milioane de lei. (M.R.)
Lasă un răspuns