Rodica Ferchiu, managerul Asociatiei Valea Asaului, tine steagul sus si la vreme de criza economica si promoveaza produsele sale ecologice la fiecare manifestare de profil din tara. Este o obisnuita a tirgurilor de la Romexpo si nu putea omite, in acest an, tocmai Tirgul de Paste, o expozitie de cadouri si bunatati pe care organizatorii au plasat-o in casute de lemn ridicate pe aleea principala a complexului de la Romexpo. Directorul general al complexului, bacauanul Doru Simovici, spune ca a vrut sa incurajeze, astfel, diversificarea productiei, pastrarea retetelor si a resurselor naturale romanesti specifice fiecarei zone geografice, sa promoveze produsele traditionale romanesti si produsele ecologice.
Tirgul de Paste de la Romexpo a fost, in acest an, la prima sa editie si a inchis portile ieri, 28 martie. Rodica Ferchiu s-a numarat printre cei 30 de participanti, membri ai Oficiului National al Produselor Traditiopnale si Ecologice Romanesti si a venit la tirg cu cas si brinza de vaca si de oaie, cu smintina si telemea. Dar, nu a fost singura, ci alaturi de familia Palistan, din Ciughes (Palanca). Ei au expus numai produse fabricate in casa – de la dulceturi de fructe de padure, zacusca si piine de casa, la pasca si cozonaci pentru sarbatorile de Pasti. O delicatesa pentru bucuresteni a fost, insa, pastravul afumat, pe care numai oamenii de pe Valea Muntelui stiu sa-l pregateasca.
Rodica Ferchiu ar fi vrut s-o aiba in ospetie, macar pentru citeva minute si pe Elena Udrea, ministrul Tursimului, aflata alaturi in Pavilionul central, la Tirgul de turism al Romaniei. I-a atinut calea pina la iesirea din pavilion, pentru ca, initial, blonda de la turism i-a promis vizita. La plecare, insa, ministrul s-a eschivat si a motivat ca tocmai trebuia sa dea o fuga la Suceava. Lucru pe care l-a si facut. (Petru DONE)
Pescarul amator a zis
In foarte multe locuri din tara se pregateste pastrav afumat, nu numai la Palanca, dar la d-na Ionela Palistan este cel mai bun si mai gustos, iar daca te mai serveste si cu o paine de casa facuta in gospodaria proprie, este imposibil sa nu tii legatura cu aceasta gospodina.