Studenții vor lucra cu deținuții care au dificultăți în sfera abilităților de comunicare verbală și cu minorii.
Ramona IONESCU
Studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău învață de la angajații Penitenciarului Bacău cum pot fi recuperați unii deținuți prin terapie ocupațională.
Pentru a înțelege cât mai bine cum pot aplica teoria în practică, studenții de la programul de studii Terapie Ocupațională, respectiv Kinetoterapie și Motricitate Specială din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” Bacău vor participa luni, 22 aprilie, la o întâlnire de lucru cu tema „Integrare prin terapie ocupațională pentru persoane private de libertate”. „Seminarul este a doua activitate dintr-un șir lung de întâlniri ce vor avea loc pe parcursul celor cinci ani de colaborare între cele două instituții, conform unui protocol semnat la mijlocul lunii martie. În cadrul acestei activități, persoanele private de libertate vor primi «Pastile de psihologie» prin metoda de art-terapie, scopul acestora fiind de eficientizare a comunicării non-verbale (adecvată persoanelor care au dificultăți în sfera abilităților de comunicare verbală), modalitate non-intruzivă de explorare și exprimare a propriei persoane, de identificare și clarificare a emoțiilor”, a declarat agent Cristina Cîrlan, purtător de cuvânt la Penitenciarul Bacău.
Pe durata vizitei în Penitenciarul Bacău, lector univ. dr. Dana Ciocan, împreună cu studenții practicanți, vor aplica o metodă din sfera terapiei ocupaționale care se adresează persoanelor private de libertate minore, de evaluare, orientare și sprijin pentru integrarea profesională. „Deținuții minori vor fi îndrumați să confecționeze păpuși din linguri de lemn, care îi vor ajuta să își exprime emoțiile și sentimentele. Aceste păpuși, alături de alte obiecte decorative confecționate de persoanele private de libertate custodiate de Penitenciarul de Minori și Tineri Bacău, vor face obiectul unei expoziții, care va avea loc la Universitatea «Vasile Alecsandri», în cadrul unui workshop, pe 26 aprilie 2013”, a precizat Cristina Cîrlan.
Lasă un răspuns