Ghiveci fără carne
Ingrediente: două cepe, doi morcovi, patru cartofi, trei linguri untdelemn, o cutie de conserve de ghiveci, sare.
Mo de preparare: Se înăbușă în untdelemn ceapa tăiată. Se adaugă morcovii tăiați rondele și cartofii tăiați în bucăți potrivite. Se acoperă cu apă și puțină sare, apoi se lasă să fiarbă. Cînd legumele au fiert, se toarnă deasupra conținutului unei cutii de conserve de ghiveci. Se lasă să dea în clocot și se răstoarnă într-un graten. Se ține la cuptor pînă se rumenește. Se poate servi cald sau rece. Vara se fierb în puțină apă legumele, se adaugă peste ceapa înăbușită și se acoperă cu felii de roșii.
Iahnie de cartofi
Ingrediente: un kilogram de cartofi (poate fi și mai mult), două cepe, trei linguri de untdelemn, un vîrf de cuțit piper, sare , o lingură de bulion, verdeață.
Mod de preparare: Cartofii curățați și spălați se taie în bucățele la mărime potrivită și se pun într-o cratiță cu ceapa tăiată mărunt și mărime potrivită în untdelemn, sare piper și apă cît îi acoperă. Se lasă să fiarbă neacoperiți. Cînd sînt aproape gata, se pune o lingură de bulion, verdeața tocată și se mai dau în cîteva clocote. Se servesc cu murături sau salată.
Lasă un răspuns