Petru DONE
Profesorul și apicultorul băcăuan Ioan Ursu, inventatorul BioStupului (invenție prin care se combate mai eficient varoza în stupine), a fost invitat să predea „Noua tehnologiie apicolă în contextul eco-economic și bio-economic, având la bază BioStupul”, din perspectiva „Bioionică”, la Academia Română. În fapt, cursurile au loc la Școala Postdoctorală organizată la Academie, iar noua tehnoilogie este predată celei de a patra serii de cercetători postdoctoranzi de acolo. „Recent – ne-a declarat profesorul Ioan Ursu – am avut o întâlnire cu academicianul Bogdan T. Alexandru, membru corespondent al Academiei Române, director al Centrului de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică Acad. David Davidescu, din Institutul Național de Cercetări Economice Acad. Costin C. Kirițescu al Academiei și manager al Școlii Postdoctorale. Domnul academician mi-a propus colaborarea la școală, dar și să prezinte la manifestarea anuală Săptămâna Verde, din Germania, videomanualul meu de apicultură, în care este prezentat și BioStupul, iar subiectul a fost prins în temele prezentate la acea manifestare.”
Conducerea Școlii Postdoctorale a considerat că aceste cursui trebuie să aibă în vedere tradiția istorică a apicultirii românești, importanța ei pentru agricultură și sănătatea omului, să fundamenteze din punct de vedere științific și practic activitățile corecte pe care un apicultor trebuie să le efectueze în stupină pe parcursul unui an apicol, având cunoștiință de triada casă (biostupul – descriere cu toate avantajele lui), masă (Baza meliferă – descriere etc.) și rasă (Apis melifera, cu particularitățile ei din Munții Carpați). ” Acest stup este, în mod real, o contribuție deosebită la dezvoltarea apiculturii românești” – a aprecizat responsabilul Seriei a IV-a a școlii, George Florea Tobă, cercetător științific cu gradul al II-lea și doctor în medicină veterinară.
Profesorului Ioan Ursu i s-a mai propus și să aducă, pentru cursanți, contracost, DVD-uri și diferite pliante și un BioStup, pentru aprofundarea și însușirea cât mai corectă și completă a acestei noi tehnologii. „Ne propunem, prin Școala Postdoctorală – a mai spus Goerge Florea Tobă -, înfințarea și înregistrarea Asociației BioStup, omologarea BioStupului, certificarea cunoștiințelor și abilităților, în prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor albinelor, elaborarea de propuneri legislative, amendamente la Legea Apiculturii nr. 131/2010, precum și acordarea de facilități și subvanții apicultorilor, care să încurajeze promovarea și folosirea Noii tehnologii apicole, având la bază BioStupul.” De asemenea, s-a propus și elaborarea de proiecte care să atragă fonduri europene la nivel regional, național și transnațional, prin care să se promoveze „Noua tehnologiie apicolă în contextul eco-economic și bio-economic, având la bază BioStupul” din perspectiva „Bioionică”.
apicultorul a zis
Nu mai promovati toti impostorii ! a fost dat afara din invatamant pt. ca facea filme cu minori . Acum este urmarit penal pentru inselaciune . El prezinta numai bazaconii pentru a fraieri credulii de bani . E DOAR UN EXCROC ! nu a inventat nimic !
Udroiu Florin a zis
Domnul professor asi dori sa vb cu dumneavoastra in legatura cu apicultura sunt incepator cu respect am urmarit toate videoclipurile pe net.
CaStor a zis
Este cel mai prost apicultor din țară. Nu mai promovați non valorile.