Primăria Bacău se asociază cu Consiliul Județean în proiectul de modernizare a Parcului Cancicov, care va include și amenajarea spațiului expozițional de la Muzeul de Științe ale Naturii. Cele două instituții vor să obțină astfel mai ușor fonduri europene pentru lucrările necesare, ce vor ajunge la aproape 80 de milioane de lei.
Lucrările la Parcul Cancicov au demarat deja și vor cuprinde un amplu proces de reabilitare, incluzând plantarea de arbori și arbuști, amenajarea unui lac și lucrări de gazonare, defrișarea vegetației degradate și refacerea aleilor, înlocuirea mobilierului urban cu echipamente moderne și inteligente, sisteme de irigații și iluminat public inteligent, dotate cu tehnologii de ultimă generație (senzori de umiditate, temperatură, LED-uri și automatizare) și sisteme moderne de supraveghere video.
Muzeul de Științe ale Naturii, cuprins în proiect
A doua componentă a proiectului prevede modernizarea spațiului expozițional al Muzeului de Științe ale Naturii, prin achiziția de echipamente digitale de ultimă generație. Noua viziune a muzeului urmărește să ofere publicului o experiență interactivă și modernă, îmbogățindu-le cunoștințele despre științele naturii.
Pentru aceasta, Primăria vrea să se asocieze cu Consiliul Județean, care va suporta costurile neeligibile legate de muzeu, ce se află în patrimoniul său.
Valoarea totală a proiectului este de peste 77,9 milioane de lei, inclusiv TVA, din care Municipiul Bacău 66,63 milioane de lei și Județul Bacău, 11,29 milioane de lei.
Finanțarea nerambursabilă inclusiv TVA este de aproape 55,37 de milioane de lei, iar contribuția co-finanțatorilor se ridică la 22,55 milioane de lei. Orice cheltuieli neprevăzute sau neeligibile vor fi acoperite din bugetul propriu al partenerilor.
Proiectul a obținut Autorizația de construire nr. 242 din 10.09.2024, lucrările fiind deja demarate, acest lucru constituind un avantaj în vederea obținerii fondurilor europene prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027.
Avem nevoie s8 de iarba a zis
Scopul unui parc este apropierea omului de natura. Înțeleg sa fie îngrijit dar lăsați digitalzarea lui cu mobilier inteligent, lumini inteligente etc. Se pierde din naturalețe!!!!!
veteranul a zis
daca astazi se traieste mai intr-o lume virtuala, cum puteti pretinde sa se renunte la digitalizarea parcului? Trebuie ca si robotii sa se simta bine intr-un parc care a fost odata destinat oamenilor. Si cainilor maidanezi….
Xxx777 a zis
Alti bani, alta fantezie a lui viziteu. Pe banii nostri. La fel ca si pistele facute pe spranceana, pline de apa si namol.Dar prostii platesc. Ce conteazs cât. Oricum bani nu sunt ca trebuie sa fie aprobati dw ue. Dar sigur nu vor fi aprobați.
Carbac a zis
Parcul la această oră arată ca o zonă plină de cârtițe: numai gropi( mari), care presupune un noroi vânturat de excavatoare și mașini mari și mașinuțe ,fiecare din ele cu interese individuale.
Zici ca ești într-un talcioc degradant !
cetatean a zis
curiozitate ,cât costă și cine furnizează popicii de plastic înșurubați pentru diferite delimitări pe toate străzile din oraș….devine interesant să distribui/produci pentru administrația locală acest produs.