Astăzi reintră în circuitul cultural-artistic al Bacăului, ca și al întregii țări, clădirea teatrului municipal, la care s-au finalizat lucrările de reabilitare și modernizare. Bijuterie arhitecturală înscrisă în lista obiectivelor de patrimoniu național, Teatrul reprezintă unul dintre punctele de reper spirituale ale orașului. Considerați că de un astfel de sprijin ar trebui să beneficieze și alte clădiri cu valoare istorico-culturală ale orașului?
Felicia Belciu, 70 de ani, pensionară: „Bineînțeles că ar fi foarte bine să se renoveze acele clădiri cu valoare istorico-culturală. E bine pentru cultura orașului. Ele reprezintă viitorul cultural al copiilor, mai presus de orice”.
Neculai Contea, 74 de ani, pensionar: „Cum să nu. Să arate orașul nostru cît mai frumos. Să intrăm și noi acolo unde sîntem așteptați”.
Gheorghiță Ardeleanu, 42 de ani, muncitor: „Da. Aceste renovări sînt, totuși, făcute tot din banii noștri, nu? Oricum, după părerea mea, nu trebuie lăsate să se dărîme. Și Biserica Precista este o construcție cu valoare istorico-culturală. Și aceea, sau, mai ales aceea ar trebui renovată”.
Lăcrămioara Ardeleanu, 16 ani, elevă: „Este foarte bine că s-a renovat Teatrul Bacovia și, cu siguranță, ar trebui renovate și celelalte clădiri cu o astfel de valoare. Asta, ca să aibă parte de ele și generațiile tinere, să poată să se mîndrească cu aceste bijuterii arhitecturale, cum le spuneți dumneavoastră”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns