Zacuscă de crap cu legume și ciuperci
Cantități (pentru 4-5 persoane)
1 crap file
1 lingură margarină
50 gr pastă de tomate
200 gr morcovi
1 ceapă mare
3-4 roșii
3 ardei grași
20 măsline
5 căței usturoi
100 gr ciuperci din conservă ( 200 gr. ciuperci proaspete)
sare, piper
foi dafin, cimbru, frunze de țelină tăiate fin
1 legatură pătrunjel tăiat fin
100 ml vin alb.
Mod de preparare
Fileul de crap se va tăia bare potrivite, se adaugă condimente și jumătate din margarină și se introduce la cuptor timp de 5 minute. Morcovul și ardeiul se vor tăia bare mici, ceapa felii subțiri, roșiile cuburi. Într-o cratiță se topește margarina, se adaugă morcovul, se călește, apoi ardeiul, ceapa tăiată, usturoiul, ciupercile și se mai călesc încă 5-6 minute. Se adaugă vinul, apoi se toarnă peste bucățile de pește, se adaugă măslinele, restul de condimente și se introduce la cuptor. Poftă bună!
Lasă un răspuns