NAVOMODELISM: Constructorii de navomodele de la Sport Club Municipal Bacău și-au depășit recordul de anul trecut de la Campionatul Național, desfășurat tot la Constanța, 21 de medalii (8 de aur, 5 de argint și 8 de bronz), 10 la seniori (4 de aur, 1 de argint și 5 de bronz) și 11 la juniori (4 – 4 – 3). La ediția 2003 a „naționalelor”, care a avut loc în perioada 23-29 iunie, băcăuanii s-au întors acasă cu 27 de medalii, 20 la individual și 7 pe echipe, la seniori și juniori. Dintre acestea, 5 au fost de aur, 11 de argint și 11 de bronz. Marius Cheșcu, campionul mondial de anul trecut de la Hanovra, a cucerit două titluri naționale la clasele C3 și C4, fiind desemnat titular în lotul național care va reprezenta România la Campionatul European din Polonia (august 2003). În lotul României a mai fost inclus un alt sportiv de la SCM Bacău, Călin Dorin Raț, vicecampion național la clasa de nave C2, seniori. Alin Cojocaru, campion național de juniori în 2002, a luat „aurul” și la această ediție la clasa C2.
Pe echipe, performanțele celor de la secția de modelism de la SCM Bacău (coordonată de Petrea Zaharioaia) au fost următoarele: locul I la juniori, clasele C1 (Alin Cojocaru, Mircea Luca, Mihaela Gugleș) și C6 (aceeași echipă), locul al II-lea la clasele C2 (Alin Cojocaru, Mihaela Gugleș) și C3 (Roxana Gugleș, Alin Cojocaru, Ionel Tuță), juniori, și locul al III-lea la clasele C1 (Gheorghe Aldea, Călin Raț), C3 (Gheorghe Aldea, Marilena Gugleș, Mihai Gugleș) – seniori, respectiv C4 (Alin Cojocaru, Mihaela Gugleș), juniori.
Medaliile la individual au fost obținute de Marius Cheșcu (seniori, C3, C4), Alin Cojocaru (juniori, C2) – aur, Gheorghe Aldea (seniori, C1 și C3), Călin Raț (seniori, C1), Alin Cojocaru (juniori, C1, C4), Mircea Luca, Mihaela Gugleș (juniori, C1, C2) – argint, Marilena Gugleș (juniori, C3), Roxana Gugleș (juniori, C3, C6), Ionel Tuță (juniori, C3), Mircea Luca (juniori, C6).
Competiția s-a disputat la șapte clase (C1, .., C7), stabilite funcție de felul modelelor. Machetele mari pot măsura pînă la 2 metri lungime iar cele mai mici pot fi construite într-o sticlă, pînă la o scară de 1:1000. C1 sînt modele ale navelor cu vele, C2 sînt nave militare, C3 – nave în construcție sau cu dimensiuni mai mici decît ale machetelor de anvergură, C4 – nave militare sau civile realizate la scară mică, C5 – secțiuni de navă, C6 – nave în miniatură construite în spații închise (sticle etc.), C7 – modele construite din piese cumpărate din magazin („kituri”, în limbajul modeliștilor). (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns