Cantina Universității din Bacău trece prin vremuri grele, numărul studenților care iau masa aici fiind într-o continuă scădere, mai ales după ce tinerii nu au mai fost obligați să-și cumpere cartelă. Așa se face că, acum, din cei peste șase sute de studenți cazați în caminele universități băcăuane, doar 120 mai mănîncă la cantină. Că treburile scîrțîie tare ne-a confirmat și administratorul cantinei, Gheorghe Gîrneță. „A trebuit să trimit două femei în concediu, ca să mai economisim din bani. Trebuie să văruim bucătăria și de aceea strîngem banii”, ne-a explicat el.
Administrația se gîndește la tot felul de schimbări, pentru a-i determina pe studenți să revină la sentimente mai bune față de cantină. În curînd, cantina va avea cazane noi pentru ciorbă, investiție care trebuia făcută încă de anul trecut, dar a fost amînată pentru că fondurile au fost deviate către centrala proprie a Universității. Cu vreo două zile în urmă, meniul conținea, la felul întîi, mîncare rece sau ciorbă, la felul doi – piure sau orez și un mic desert. Prețul mesei este de 28.000 lei/zi, la care se mai adaugă încă 30 de procente, cheltuieli de regie. „Vom încerca ca, de săptamîna viitoare, să introducem un meniu «ca la carte», ca în celelalte centre universitare. Nu știu dacă acest sistem va da roade, prețul meniului fiind mult mai mare”, ne-a mai declarat administratorul Gîrneță.
Cei 480 de studenți căminiști care s-au săturat de mîncarea de la cantină, mănîncă pe unde pot. Ei își cumpără hrană rece și o mănîncă în cameră, dar cu siguranță nu își gătesc aici, pentru că nu au voie să facă acest lucru. Reșourile și oalele de pe geamuri și holuri sînt doar de decor. (Alexandru COVACI)
Lasă un răspuns