• trei firme au cumpărat caietul de sarcini și au depus taxa de participare la licitație • numele firmelor rămîn, deocamdată, secrete
Conducerea Spitalului Județean a încercat în urmă cu aproape două luni să scoată la licitație spălătoria instituției. Decizia de concesionare a spălătoriei a fost luată pentru că acest pavilion arată jalnic, iar mai marii instituției nu au găsit soluții ca să schimbe cît de cît fața acestuia. Și, chiar dacă s-ar da un var pe pereți, tot n-ar fi suficient, fiindcă acolo este nevoie de reparații capitale și de utilaje noi de spălat.
La prima licitație pe care a vrut s-o organizeze conducerea spitalului nu s-a prezentat nici o firmă interesată să bage bani în spălătorie. De curînd, s-a pus problema organizării unei noi licitații. „Am fost surprins să aflu că sînt șapte firme interesate să ia spălătoria spitalului”, ne-a declarat, ieri, subprefectul Gabriel Vlase.
Reprezentanții Spitalului Județean spun că, de fapt, doar trei firme au cumpărat caietul de sarcini și au depus taxa de participare. În afara acestora, au mai fost alte patru sau cinci persoane care au venit să se intereseze despre condițiile de participare la licitație, însă n-au cumpărat caietul de sarcini și nici nu au plătit taxa de participare.
Doctorul Leonard Roșu, directorul Spitalului Județean, ne-a declarat că ultima zi de înscriere este 14 august, iar o zi mai tîrziu va avea loc licitația. În ce privește condițiile de participare, acestea sînt cît se poate de clare. Cine vrea să liciteze pentru a lua spălătoria trebuie să cumpere caietul de sarcini, care costă un milion de lei. Obligatoriu, firma participantă trebuie să achite după aceea încă 1,5 milioane de lei drept taxă de participare și să depună garanția de 20 de milioane de lei. Banii pentru caietul de sarcini și taxa de participare nu se returnează firmelor care au licitat, dar nu au cîștigat. Reprezentanții Spitalului Județean nu ne-au putut dezvălui numele firmelor participante. (Eduard ADAM)
Lasă un răspuns