Ofertele turistice „All Inclusive” sau „Ultra all Inclusive” au devenit tot mai cautate in ultimul timp. Plasarea pe o treapta superioara a turismului din Turcia sau Bulgaria, comparativ cu turismul romanesc a adus de fiecare data intre argumente tocmai aceste gen de oferte. Dar stie toata lumea ce presupun ele? „Ziarul vacantelor” a avut inspiratia sa le defineasca:
– All Inclusive (simbol in oferte AI) – toate mesele principale, snacks-uri pe parcursul zilei, bauturile racoritoare si alcoolice locale din timpul meselor si de la tea time, bauturile si gustarile la pool bar sint gratuite, in tarif fiind incluse, de asemenea, accesul gratuit la piscine, sezlong, umbrela si prosop la plaja, accesul gratuit la diverse facilitati pentru sport si la programele de animatie. Serviciile All Inclusive difera nu doar de la o tara la alta, ci si de la un hotel la altul, neexistind norme internationale precise care sa le reglementeze. La sosire, clientii primesc o bratara care le da dreptul de a beneficia de serviciile achizitionate;
– Ultra All Inclusive (UAI) – include toate serviciile oferite in regimul All Inclusive, la care se adauga bauturile alcoolice si nealcoolice de import, unele cocktailuri si gustari intre mese, in functie de fiecare hotel in parte;
– Extra All Inclusive (EAI) – include toate serviciile oferite in regimul Ultra All Inclusive si altele suplimentare, in functie de politica fiecarui hotel in parte. Pentru a exemplifica, unele hoteluri ofera ca extra green fee-urile la terenul de golf, acces gratuit la serviciile de spa, sporturi nautice etc.
Pentru a avea regim gratuit, mincarea si bautura nu trebuie consumata in restaurantele „A la carte”. La sfirsitul sejurului, la check-out, se poate solicita achitarea notei de plata. Clientii trebuie sa verifice la receptie ce servicii sint gratuite si unde trebuie consumate. In general, serviciile de calcatorie, spalatorie, babysitting, unele proceduri spa, excursiile, accesul la salile de conferinte si reuniuni sint contra cost. (Petru DONE)
Lasă un răspuns