Cu pași mici, dar siguri, calitatea actului medical la secția de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău este tot mai recunoscută. Calitate dată atât de profesionalismul echipei medicale de pe secție, cât și de condițiile de lucru odată secția modernizată și dotată cu aparatură de ultimă generație, precum și de preocuparea permanentă a reprezentanților secției de a investi în continuare în acest sens. Calitate, recunoscută totodată prin sprijinul ulterior dat secției și din partea celor care au beneficiat indirect de serviciile medicale de aici, respectiv părinți de copii-pacienți.
Un astfel de sprijin a venit, în luna ianuarie a anului în curs, și din partea unui afacerist băcăuan care, fiind încântat de tratamentul specific de care unul dintre copiii săi a beneficiat în timpul spitalizării pe secție, s-a decis să facă o sponsorizare în bani, pentru o nouă dotare a acesteia cu aparatură performantă. „Anul trecut am avut un copil internat aici, – a spus Costel Pânzaru, reprezentantul firmei Copanex Bacău – acesta beneficiind de tratament și servicii medicale de cea mai înaltă clasă. Când am văzut echipa de oameni inimoși care lucrează aici și cum lucrează și aflând că secția, pentru a putea funcționa și mai bine, mai are nevoie de aparatură, m-am hotărât să fac o sponsorizare. Vă spun cu mâna pe inimă că eu nu-mi voi duce copiii la clinici din București, Iași sau în străinătate, pentru că am văzut că avem aici tot ce trebuie”.
Reprezentantul societății băcăuane s-a ținut de cuvânt și, în ianuarie, a făcut SJU Bacău, pentru Secția de Chirurgie Ortopedică și Pediatrică o sponsorizare de 5.000 de euro, bani care au ajutat la dotarea acesteia cu un monitor necesar desfășurării în condiții optime a actului medical. „Este o sponsorizare foarte importantă pentru noi, achiziționarea de acest instrumentar pentru linia laparoscopică fiind un pas mare înainte – a spus dr. Mihai Galinescu, șeful Secției de Chirurgie Ortopedică și Pediatrică a SJU Bacău – și poate ar trebui să reamintim că nu în multe spitale din țară se practică chirurgia minim invazivă. Cu aparatura pe care o avem pe secție putem face acum operații care necesitau trei etape, adică trei anestezii, într-o singură etapă. Sperăm ca acest concept de chirurgie minim invazivă să-l putem aplica foarte curând și la Ortopedie, avem însă nevoie de aparatură, or aceasta nu este foarte ieftină”.
Valoarea unei eventuale investiții în aparatură pentru ortopedie s-ar ridica, a spus șeful secției, la circa 60.000 – 70.000 euro. Chirurgia laparoscopică înlocuiește aproape în totalitate o sferă largă de proceduri chirurgicale clasice cu incizii mari, cicatrici inestetice și recupări postoperatorii îndelungate. „Practic, cam tot ce se face clasic se poate face laparoscopic, recuperarea pacientului fiind mult mai ușoară” – a spus dr. Galinescu.
Lasă un răspuns