Intretinerea bunurilor comune continua sa creeze discutii pe casa scarii. Se observa, in ultimul timp, o anumita blazare a cetatenilor, o slaba implicare in actiuni civice, asteptindu-se ca altcineva sa le rezolve problemele. Mirosurile pestilentiale, scarile transformate in WC-uri publice, modul neigienic in care se face salubrizarea (maturat si spalat la ore de maxima circulatie), ii determina intr-un final sa faca in regim propriu igiena pe casa scarii. Si cum un nou strat de var ar acoperi toate mizgilelile, rosaturile si infiltratiile de pe casa scarii, „sefului de scara” ii revine sarcina de a cauta un „meserias”. „Oamenii au fost de acord in prima faza cind s-a stabilit ca fiecare proprietar trebuie sa contribuie cu 800 de lei vechi. Semnele de intrebare si comentariile au inceput sa apara atunci cind suma s-a dublat, pe motiv ca «investitia» presupune costuri mult mai mari, dat fiind faptul ca o parte din proprietari sint plecati la munca in strainatate, iar chiriasii refuza sa plateasca”, spune Ion Scurtu, din cartierul Miron Costin. Cei care au cotizat la varuitul de pe casa scarii si-au luat de-o grija, iar cei care au refuzat au fost obligati la plata prin asociatia de proprietari. „Vreti, nu vreti, trebuie sa platiti”, a sunat raspunsul administratorului unei asociatii de proprietari. Replica ii fusese adresata lui Mihai Butucaru, unul dintre locatarii care nu erau de acord sa plateasca 1,6 milioane de lei vechi pentru „o spoiala”. „Sint cit se poate de contrariat. Cum sa platesc banii acestia in conditiile in care in locul unui var de calitate (care si-ar fi meritat banii), peretii sint dati cu praf de creta? Cum te atingi de perete, cum pleci cu varul dupa tine”, spune, suparat, Butucaru. Situatia nu e deloc singulara. Astfel de „cazuri” sint intilnite in toate cartierele orasului. Oamenii platesc sume consistente comparativ cu bugetul lor, sperind la servicii de calitate. De cele mai multe ori, in locul „meseriasilor” apare cite un pensionar dispus sa incaseze o suma frumusica de bani, insa lucrarea lasa intotdeauna de dorit. Ori crapa peretii la doua zile, ori varul nu rezista mai mult de o luna pe casa scarii.
S.Z zis avocatu calugarit a zis
sunt stupefiat de cata prostie dau dovada unii administratori!!!!!!! in primul rand daca n-ai fond de reparatii
constituit trebuie sa ai suficienta minte sa stai cuminte in banca ta din mai multe motive. daca n-ai le poti sugera locatarilor sa execute lucrarea obligataoriu cu o firma
care emite factura de plata. locatarii care nu platesc pot fi dati in judecata de locatarii care platesc. administratorul asta de care povestiti n-are ce cauta in situatia respectiva in calitatea pe care si-a asumat-o in primul rand pentru ca nu este instanta iar in al doilea rand pentru ca nu poate pune la plata fortat niste locatari
mult mai destepti ca el care probabil ca o ultima piedica( pentru ca si unii locatari au o ambitie catareasca)
l-a intrebat daca are acte doveditoare pentru executarea lucrarii. ma mira faptul ca cei ce ar trebui sa fie indrumati nu sunt iar presa este informata rapid.
administratorul ala nu are presedinte si nici cenzor,
aceasta concluzie o exprim eu…
sorin ionescu a zis
800 de lei vechi este o greseala.Reluati informatia cu date reale.Eu cred ca este vorba de 8oo lei noi(RON)ceea ce este o mare tampenie,mai bine zis o escrocherie a Asociatiei,care probabil are nevoie si de ceva bani de PREMII.A face curatenie pe un palier de bloc,nu costa mai mult de 2-3 milioane de lei vechi(200 RON).Si luand in calcul ca pe un palier locuiesc intre 3 si 6 locatari,rezulta,frauda.