Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 3 percheziţii, în județele Bacău și Arad, la locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și finanțarea în vederea cumpărării de droguri.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a băcăuanilor Jean Daniel Crinta și Cătălin Mihoc, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere de droguri de risc fără drept în ţară şi finanţare în vederea săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc.
În cauză, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că în luna octombrie 2016 inculpatul Crinta Jean Daniel a procurat din Spania aproximativ 3 kg de droguri de risc, respectiv cannabis, substanțe pe care le-a introdus în țară fără drept iar ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Bacău.
„În continuarea activităţii infracţionale, în vederea realizării de venituri ilicite şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în luna decembrie 2016 inculpatul Crinta Jean Daniel s-a deplasat din nou în Spania având asupra sa suma de 5.000 euro pusă la dispoziţie de către inculpatul Mihoc Cătălin care avea cunoştinţă că suma de bani urmează să fie investită în achiziţionarea de droguri”, arată procurorii.
Pe 17 decembrie 2016, Jean Daniel Crinta a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontieră Nădlac, când introducea în țară, pe o platformă auto, un autoturism în care se aflau disimulate, în două anvelope, droguri de risc, respectiv cantitatea de 3 kg cannabis şi 92 g de haşiş.
Valoarea pe piaţa drogurilor achiziţionate din Spania şi introduse în ţară fără drept de către Crinta Jean Daniel este de aproximativ 50.000 euro.
Pe 18 decembrie, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a lui Jean Daniel Crinta și a lui Cătălin Mihoc, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău și Oradea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău şi polițiști ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac.
„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.
uncas a zis
Din acest motiv trebuie intarit D.I.I.C.O.T.-ul, dar la noi numai coruptia ucide……
stan a zis
Bine ca se bucura de prezumtia de nevinovatie !!!
Daca militianul de la circulatie iti da amenda el se bucura de prezumtia de veridicitate si chiar daca nu are nici un fel de proba pierzi in instanta. Onorabilul judecator iti va spune ca militianul este reprezentantul statului, este legea si are intotdeauna dreptate si tu trebuie sa aduci dovezi ca sa-l contrazici . Si esti perdant!
Jan a zis
pai vad ca in titlu spune ca „Doi băcăuani au vrut să treacă Vama Nădlac cu droguri, într-o mașină pe platformă” dar de fapt a trecut doar unul. Nici sa preluati un comunicat de presa nu stiti domnilor ziaristi?! :))))
Referitor la comentarii: buna treaba DIICOT!!! Jos palaria!
Normal ca se bucura de prezumptia de nevinovatie. Lucrurile trebuie dovedite mai intai