Omul de afaceri Stefan Vuza, care controleaza societatea Chimcomplex Borzesti prin Grupul Societatile Comerciale Romane, a optat, in final, pentru a „candida” la privatizarea societatii Oltchim tot cu doua oferte. Dupa aminarea licitatiei pentru vinzarea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim, dar si pentru preluarea creantelor (datoriilor) combinatului din Ramnicu Valcea
Omul de afaceri Ștefan Vuza a declarat joi că după închiderea licitației pentru vânzarea combinatului Oltchim se va întâlni cu premierul Ponta pentru a-i prezenta şi pe ceilalţi industriași „care susțin un proiect cu capital integral românesc”.
Omul de afaceri Ştefan Vuza s-a înscris în cursa pentru Oltchim prin intermediul a două firme din cadrul grupul SCR, Aisa Invest şi Chimcomplex.
Grupul SCR, din care face parte şi Chimcomplex, precizase marţi, în replică la afirmaţiile premierului Ponta potrivit cărora societatea Chimcomplex ar fi prea mică pentru a prelua combinatul chimic, că în proiectul gândit pentru Oltchim, pe lângă Chimcomplex mai sunt implicate şi alte grupuri industriale, inclusiv Interagro.
”Mă bucur că și-a schimbat atitudinea și înțelege că e momentul ca măcar o breaslă a industriei românești să rămâna în capitalismul autohton. Petrolul este la străini, băncile, telecomul, dar poate chimia este o șansă astăzi să rămâna la capitaliștii români. Felicit premierul, a fost dezinformat și după licitație ne vom întâlni să prezentăm cine sunt și ceilalți industriași care susțin un proiect cu capital integral românesc”, a declarat joi Ștefan Vuza.
El a spus că toți cei intrați în competiția pentru Oltchim sunt egali, dar că speră ca oferta depusă de firmele sale să fie mai bună și să satisfacă atât pe vânzător, cât și pe cei care lucrează la combinat.
În ceea ce privește interesul lui Ioan Niculae pentru a participa la privatizarea Oltchim, el a spus că a rămas în cursă.
„Ultima discuție cu el a avut loc ieri (miercuri, n.r.). Parteneriatele sunt în afara cadrului juridic, dar la acel nivel lucrurile nu au nevoie de asistență juridică. El produce etilenă, o să vedeți că este o legătură”,a spus Vuza.
Patru oferte au fost depuse până joi, la ora 12,00, pentru privatizarea Oltchim, acestea fiind din partea Aisa Invest, Chimcomplex, PCC şi a lui Dan Diaconescu. Astfel, în cursa pentru preluarea Oltchim au rămas aceeaşi pretendenţi ca şi luni, când a fost termenul-limită iniţial de depunere a ofertelor
Privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea a fost amânată pentru 20 septembrie, a decis luni Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Decizia a fost luată după ce au fost depuse mai multe contestataţi în instanţă la privatizarea Oltchim.
Termenul iniţial pentru licitaţie era 18 septembrie.
Astfel, au putut fi depuse oferte pînă la 20 septembrie, ora 12.00, urmând ca licitaţia pentru privatizare să aibă loc pe 21 septembrie.
Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim. În cadrul procedurii de privatizare, se vor vinde şi creanţele companiei, în valoare de circa 1,8 miliarde de lei, deţinute de AVAS şi Electrica.
Lasă un răspuns