• primul termen a coincis și cu ziua liberă a judecătorilor cu ocazia aderării la NATO, dar și cu o întîmpinare depusă de conducerea Rafo, care a solicitat un termen pentru pregătirea apărării
Primii peste 100 de foști salariați ai Rafo care aveau termen ieri, în procesul cu conducerea societății, sînt nevoiți să mai aștepte pînă pe 16 aprilie, dată la care a fost amînat procesul. Judecătorii, care au fost prezenți la serviciu cu toate că au avut liber în cursul zilei de ieri, au acceptat cererea conducerii Rafo, care a solicitat un termen pentru pregătirea apărării în cazul celor peste 300 de dosare depuse pînă acum la Tribunalul Bacău. În fața acestei avalanșe de dosare, în care Rafo figurează ca pîrît în toate dintre ele, magistrații au decis că este nevoie de cel puțin două complete de judecată care să soluționeze cauza. Ieri ar fi trebuit să se consume primul termen la care erau citați peste 100 dintre foștii salariați ai Rafo. Printre cei prezenți la proces, încă de la prima oră plutea deja o incertitudine în privința desfășurării sau nu a ședinței de judecată, dat fiind că ieri a fost zi liberă pentru funcționarii publici. Spre surprinderea lor, completul de judecată a intrat în sală, dar a anunțat că amînă ședința pe 16 aprilie pentru ca Rafo, care a făcut întîmpinare în acest sens, să aibă timp să-și pregătească apărarea.
Reamintim că rafinăria oneșteană a fost dată în judecată de foștii salariați care provin de la Rafinăria Dărmănești, furioși că sînt discriminați față de vechii salariați ai răfinăriei oneștene și nu primesc salarii comepesatorii la fel cu aceștia. Acțiunile lor de protest au început în această săptămînă, cînd mai bine de jumătate dintre cei 350 de salariați care provin de la Rafinăria Drămănești s-au adunat la poarta Rafo să protesteze pentru faptul că au fost disponibilizați fără să primească salarii compensatorii. Ei l-au acuzat pe Ion Marian, liderul de sindicat de la Rafinorul, sindicatul de la Rafo în care s-au înscris imediat cum au fost transferați în vara lui 2003 de la Rafinăria Dărmănești, că nu le-a apărat interesele și că au complotat împreună cu conducerea Rafo la eliminarea lor din structura salariaților Rafo fără salarii compensatorii . Aceste acuze au fost respinse și de directorul general al Rafo, Paul Ivașcu, și de liderul de sindicat, care susțin că nu fac decît să aplice prevederile Contractului colectiv de muncă. Seria următoare de salariați care se judecă cu Rafo este programată pe 7 aprilie. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns