Carnea de iepure se ține 12 ore la marinat într-un baiț format din piper boabe, usturoi, 3-4 frunzulițe de foi de dafin, sare, 100 grame șuncă afumată, și apă cît cuprinde. Carnea se ține obligatoriu la frigider. După 12 ore, iepurele se taie și se împănează cu usturoi, șuncă, 2-3 foi de dafin, piper măcinat după gust. Se mai adaugă 100 ml de ulei, se acoperă cu apă și se lasă la cuptor cam 50-60 de minute. Cînd carnea este aproape gata, se scoate din cuptor, se adaugă 200 grame bulion, 200 ml vin roșu, delikat după gust, și apoi se introduce din nou vasul la cuptor și se mai lasă zece minute. Preparatul astfel obținut se așează pe un platou și se decorează cu lămîie. Se servește cu hrean. Poftă bună!
P.S. Rețeta ne-a fost oferită de doamna Dorina Moldovan, de la Restaurantul „Cerbul” din municipiul Bacău.
Lasă un răspuns