Piata Onesti a obtinut, ieri, 16 martie, primul certificat de functionare pentru sectorul de sacrificarfe a mieilor din judetul Bacau. De astazi, 17 martie, sectorul va fi deschis si asteapta crescatorii de miei si iezi, dar si cumparatorii, pentru ca Sarbatorile Pastrelui bat la usa. „Sectorul de sacrificare – spune directorul pietei, Nicolae Doilet – este dotat cu instalatii de apa calda si rece, amenajat cu gresie si faianta, dotat si cu un compresor de aer si cu iluminat non stop. Marfa poate fi manevrata pe mese din inox, iar sectorul dispune si de un sistem de canalizare pentru apele reziduale. De asemenea, punctul de sacrificare are asistenta sanitara veterinara, iar vinzatorii au la dispozitie halate, bonete si cizme de cauciuc. La piata vin cu marfa preponderent crescatori de oi si capre de pe Valea Casinului, dar sint asteptati si cei de pe vaile Oituzului, Trotusului si Tazlaului”.
Sectorul de sacrificare din Onesti a fost construit in 1999, la standarde agreate si in prezent de normele de comercializare a carnii proaspete. „Piata Onesti – a precizat Nicolae Doilet – este singura unitate de acest fel din Moldova care dispune de toate conditiile pentru sacrificarea si comercializarea mieilor de Paste, conform cerintelor impuse de normele Uniunii Europene”. Acum doi ani, piata a dat in folosinta si un modul pentru comercializarea pestelui, de asemenea modernizat dupa standardele cerute in domeniu. (Petru DONE)
Lasă un răspuns