In municipiul Bacau si-a deschis ieri portile tirgul de produse traditionale romanesti.
Bacauanii se vor putea infrupta din aceste produse pina duminica, 14 noiembrie, cind se va inchide tirgul. In Parcul Catedralei a fost amenajat spatiul expozitional, unde zeci de producatori si comercianti populari din toata tara i-au imbiat pe trecatori cu cele mai variate produse.
Cirnati traditionali, de oaie, porc sau vita, afumati sau nu, sunca, muschi afumat, toba, caltabosi, lebar, ceafa, sunca, pastrama de oaie sau porc, coaste afumate, piine de diverse feluri, soric proaspat, telemea, cas afumat, brinza la burduf sau in cetina, pastrama de vita, sint doar citeva din delicatesele care i-au asteptat pe bacauani. In privinta preturilor, acestea sint de la 22 la 40 de lei kilogramul, fireste, totul negociabil.
Hrana din belsug a putut fi stropita cu palinca sau tuica, cu pretul de sapte lei, respectiv patru lei suta de grame. De la tirg nu au lipsit vasele traditionale, oalele de sarmale, castroanele si castronastele, cojocelele sau papucii de lina.
Pe parcursul tirgului, bacauanii se vor mai putea infrupta din carne sau pastrama aruncata pe jar sau sarmale cu mamaliga. In fiecare zi, tirgul este deschis intre orele 9.00 si 20.00. (Claudiu TANASESCU)
AlexBC a zis
Ati uitat de targul de masini de pe aleile parcului.
marius_torino a zis
Din pacate am inteteles ca sunt niste preturi care te fac sa cumperi cate 100 de grame maxim din anumite produse.e pacat pentru ca aceste produse sunt comercializate direct de producatori,ceea ce ar trebui sa faca sa fie preturile mai rezonabile,vazand ca de bon fiscal nici nu se pomeneste.dar ce sa faci,asa-i la noi…