Batrinilor de la azil li s-au dat doi lei in plus la hrana zilnica
Batrinii asistati in azilul din Bacau au de la 1 februarie o ratie de hrana majorata cu doi lei. Consilierii locali bacauani au aprobat la ultima sedinta a Consiliului Local Bacau, la propunerea Caminului de persoane virstnice, sa majoreze alocatia zilnica de hrana. Aceasta era de 11 lei/zi de persoana, dar din cauza crizei si a majorarii preturilor la produsele alimentare, s-a propus majorarea alocatiei de hrana al 13 lei/zi/persoana. Menul zilnic al unui batrin asistat la azil cuprinde dimineata ceai, ou fiert, unt, margarina, gem, salam, kaizer sau parizer. La prinz batrinii maninca ciorbe sau supe care pot fi de carne, de diverse tipuri, de la porc, vita, pasare, costita afumata, aripi de pui sau supa cu galuste, iar miercurea si vinerea, de post. La evenimente primesc ciorba de burta sau radauteana. La felul doi pot minca fripturi la tava sau gratar, cei la regim carne fiarta, cu garnitura de varza, mazare, cartofi natur, piure, orez. In menu mai figureaza ostropel de pui, musaca, tocane, chiftele cu sos sau fara ori sarmale. La salate, iarna se folosesc muraturile din productia proprie, iar in anotimpul cald verdeturi si legume de sezon. Seara batrinii maninca salata orientala, lapte cu fidea, brinza cu smintina si mamaliga, macaroane sau uneori omleta. (Claudiu TANASESCU)
Lasă un răspuns