Pentru admiterea în învățămîntul superior în anul 2003 – 2004, la Universitatea Bacău, pe primul plan sînt actele necesare înscrierii.
Cei care se înscriu la admiterea în învățămîntul superior la Universitatea Bacău în acest an trebuie să aibă grijă de dosarul întocmit și de actele incluse în acesta, fără de care nu vor putea candida: diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, însoțită de anexa cu mediile obținute pe parcursul anilor de studii, în original sau copie legalizată. De asemenea, diploma de bacalaureat și anexa în original vor fi însoțite de copii nelegalizate care vor fi vizate „conform cu originalul” de către secretariatul facultății. Absolvenții de colegiu sau licee din acest an nu trebuie să intre în panică, dacă nu li s-a eliberat încă diploma de bacalauareat. „Cei din promoția 2003 pot prezenta în locul diplomei o adeverință tip din care să rezulte media de la bacalaureat și mediile de la disciplinele pentru specializarea la care concurează în cadrul unei din cele patru facultăți”, ne-a declarat prof. univ. dr. Constantin Măzăreanu, prorectorul Universității Bacău. Viitorii studenți mai au nevoie de o copie legalizată a certificatului de naștere. „Legalizarea copiei se poate face și la secretariatele facultăților. Restul actelor de studii necesare – diplomă de bacalaureat, adeverință de absolvire și copiile diplomelor de absolvire ale altor facultăți – vor fi legalizate doar de notariate”, ne-a spus profesorul Măzăreanu.
Candidații vor avea nevoie și de o adeverință medicală eliberată de cabinetele medicale școlare, dispensarele teritoriale sau medicul de familie. Cei care vor da admitere la Facultatea de Educație Fizică și Sport au nevoie de adeverință care să conțină și viza medicului de medicină sportivă.
Dosarul trebuie să mai conțină 3 fotografii color, tip buletin, și 5 fotografii color, pentru cei care vor susține probe scrise și orale (la Limbi Străine, Colegiu de Institutori și Kinetoterapie). Fotografiile tip „permis auto” nu sînt admise. Candidații nu trebuie să uite nici xerocopia după buletinul de identitate cu codul numeric personal. „Candidații care doresc scutire de taxe au nevoie de copie legalizată după certificatul de deces al părinților (sau al celui decedat), adeverință de la casa de copii, adeverință din care să rezulte că părinții lucrează în învățămînt”, a mai spus prorectorul Constantin Măzăreanu. (Constantin GHERASIM)
Lasă un răspuns